Motordriven gräsklippare

Köp motordriven gräsklippare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av motordriven gräsklippare 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Är detta året då du skall köpa en ny gräsklippare? Kanske den viktigaste investeringen för din tomt? Då är denna guide precis vad du behöver.

Som med mycket annat så lönar det sig att göra ett planerat köp, baserat på just dina och din gräsmattas behov. Vi listar upp de bästa motorgräsklipparna för din tomt.


Klippo Excellent SH: För dig som klippare ofta och länge

Denna framhjulsdrivna klippare med Hondamotor är en av de tystaste och renaste maskinerna i sin storlek! För dig som vill ha ett starkt och miljövänligt alternativ är denna gräsklipparen perfekt då den är Miljömärkt med Svanen.

Maskinen är till för dig som klipper ofta och länge, då handtaget är utformat för att undvika vibrationsskador i armar och leder i kombination med den unika framhjulsdriften. Den passar även dig som inte klipper gräset så ofta, eftersom den med sin mulcherkniv som har fyra skär finfördelar gräset och därmed ger ett fantastiskt resultat!

Klipparen är äen utrustad med Auto Choke. Excellent SH kan även klippa fuktigt och vått gräs. För att på ett effektivt sätt klippa stora ytor och högt gräs kan du demontera mulcherväggen, vilket gör att maskinen fungerar som en bakutkastare. För bäst prestanda är varvtalet förinställt på 2900rpm, för en så behaglig upplevelse som möjligt.

Motorn i denna gräsklippare är tillverkade av Honda och är av typen GCV160. Den har en

cylindervolym på 160 cm³ och där effekten är 2,8 kW vid varvtalet 2900 v/min. Bränsletanken har en volym på 0,9 liter.

Klipparen är framhjulsdriven och har en hastighet på 4,5 km/h. Klippkåpan är gjord av aluminium. Klippningssytemet är Mulching och kniven är en Cross-cut-kniv med en klippbredd på 48 cm och en min-max-höjd på 3-6 cm.

Den är utrustad med ett mjukt grepp med ett ljusterbart handtag i höjdled. Vibrationsnivån uppmäts till 5 m/s².

För dig som vill ha en gräsklippare med kraftfull motor som är anpassad för små och medelstora gräsmattor. Dess låga vikt med perfekt balans gör Klippo Champion mycket lättkörd. Med sin klippbredd på 48 cm passar den perfekt för medelstora och små gräsmattor.

Om gräset är högt eller tjockt kan du smidigt ta av kåpan för en enklare klippning. Detta ger det bästa klippresultat vid alla olika tillfällen! Genom sin begränsade storlek och antal funktioner blir detta en gräsklippare som är enkel att hantera på mindre och begränsade ytor.

Motorn i denna gräsklippare är tillverkade av Briggs & Stratton och kallas 625e. Den har en

cylindervolym på 150 cm³ och där effekten är 2,3 kW vid varvtalet är 2900 v/min. Bränsletanken har en volym på 0,9 liter.

Klipparen är inte självgående. Klippkåpan är gjord av aluminium. Klippningssytemet är Mulching och kniven är en Cross-cut-kniv med en klippbredd på 48 cm och en min-max-höjd på 3-6 cm.

Den är utrustad med ett ljusterbart handtag i höjdled. Vibrationsnivån uppmäts till 5,1 m/s². Ljudeffektsnivån är garanterad, LWA är 96 dB(A) och ljudtrycksnivån vid nyttjarens öron är

79 dB (A), med uppmätta bulleremissioner på 92 dB(A).