Motogräsklippare

Köp motogräsklippare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av motogräsklippare 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Det viktigaste att tänka på när du ska köpa gräsklippare är att utgå från just dina behov. Har du en stor gräsmatta bör du tänka på att gräsklipparen kan samla upp tillräckligt mycket gräs och att den inte är för tung att köra under en längre stund. Har du en liten gräsmatta är du antagligen intresserad av att klipparen ska vara lättmanövrerad med hög precision. I följande test har vi provat marknadens bästa gräsklipparna och tagit fram den information du behöver känna till för att välja den gräsklippare som passar just dig och din gräsmatta.


Introduktion: Tips inför köpet av din nya motorgräsklippare

Det viktigaste att tänka på när du ska välja gräsklippare är hur ofta du vill klippa gräset och hur stor gräsmattan är. Hur terrängen ser ut bör också påverka i ditt val. Gågräsklippare kan delas in i fyra kategorier: bensindrivna, eldrivna, batteridrivna och handdrivna. Klipper du gräsmattan ofta kan du utan problem använda gräsklippare av alla fyra kategorier, men om du till exempel klipper gräset en gång var fjortonde dag gör du bäst i att investera i en bensin- eller eldriven, då batteri- och handdrivna gräsklippare inte alltid lämpar sig för att klippa högt och/eller blött gräs. Klipper du gräset sällan behöver du en stor uppsamlare om du inte vill att det klippta gräset ska ligga kvar.

Det är viktigt att tänka på klippbredd – Ju smalare desto smidigare, ju bredare desto mer kapacitet att klippa mycket samtidigt. Vill du veta mer om vilken motorgräsklippare som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa motorgräsklippare.


AL-KO 524 SP-A

Köpa motogräsklippare AL-KO 524 SP-A

AL-KO 524 SP-A Premium är utsedd till bäst i test och passar dig med stor gräsmatta. Stora hjul som driver klipparen och enkel styrning samt fjäderstöd passar bra till en tuff terräng och den har kapacitet att klippa upp till 1800 m². Klipparen är bensindriven och styrs av enhjulsdrift. Modellen har 4i1-funktion vilket innebär att den använder uppsamling, bioclip, bakutkast och sidoutkast. Uppsamlaren håller upp till 70 liter och har en indikator som säger från när den bör tömmas. Produktnamn AL-KO 524 SP-A Premium

Uppsamling 70 liter Klippbredd 51 cm Klipphöjd 30–80 mm Vikt 38.5 kg Motoreffekt 2.300 W


AL-KO Highline 51.5 SP-A

Köpa motogräsklippare AL-KO Highline 51.5 SP-A

AL-KO Highline 51.5 SP-A är en självgående bensindriven gågräsklippare med något lägre slagvolym än SP-A Premium. Det extra höga chassit gör dock att den hamnar på en stark andra plats. I övrigt är den mycket lik föregående gräsklippare. Liksom AL-KO 524 SP-A Premium har den 4i1-funktion och är självgående med en växel. Även denna klippare har kapacitet att klippa upp till 1800 m².

Uppsamling 70 liter Klippbredd 51 cm Klipphöjd 30-80 mm Vikt 38.5 kg Motoreffekt 2.100 W

Ryobi RLM36X46L50HI

Köpa motogräsklippare Ryobi RLM36X46L50HI

Ryobi RLM36X46L50HI är en batteridriven gågräsklippare med en indikator i handtaget som berättar när batteriet måste laddas. Batteriet har lång hållbarhet och laddas snabbt upp vilket gör att man inte behöver vänta länge mellan klippningarna. När batteriet är fulladdat har det kapacitet att klippa upp till 800 m². Modellen passar för dig med en medelstor trädgård som vill ha precision vid kantklippning. Den drivs manuellt och använder bioclip-funktionen.

Uppsamling 60 liter Klippbredd 46 cm Klipphöjd 20-70 mm Vikt 23 kg


Stiga Multiclip 50 S

Köpa motogräsklippare Stiga Multiclip 50 S

Bästa pris: 6490 SEK på Granngården Fler butiker

Stiga Multiclip 50 S är en bensindriven gågräsklippare med lång livslängd. Den har kapacitet att klippa gräsmattor upp till 1600 m². Modellen passar både för precis kantklippning och för klippning av stora ytor, men är inte lämplig för små gräsmattor. Den utmärker sig med sin multiclipfunktion vari gräset finfördelas för att sedan göda jorden under mulching. På grund av att styret kan justeras både i höjd- och i sidled är det enkelt att få mer precis kantklippning. Den är självgående med framhjulsdrift och startas manuellt.

Uppsamling 60 liter Klippbredd 48 cm Klipphöjd 31-75 mm Vikt 32 kg Motoreffekt 2.200 W

Bästa pris: 6490 SEK på Granngården Fler butiker


Bosch Rotak 43 Ergoflex

Köpa motogräsklippare Bosch Rotak 43 Ergoflex

Bästa pris: 7895 SEK på Toolab Fler butiker

Bosch Rotak 43 Ergoflex är batteridriven och ger kantlös klippning på grund av en ny sorts luftsströmsteknik. Den passar trädgården med mycket träd och buskar då den har en LeafCollect- funktion. Modellen är lätt och smidig och har ett Ergo-flex handtag som gör den lätt att bära. Trots dess storlek så klarar den av tuff terräng. Passar dig med liten eller medelstor trädgård.

Uppsamling 50 liter Klippbredd 43 cm Klipphöjd 30–70 mm Vikt 12.3 kg Motoreffekt 1.800 W

Bästa pris: 7895 SEK på Toolab Fler butiker