Multiverktyg

Köp multiverktyg med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av multiverktyg 2017
  2. Vilken multiverktyg ska jag då välja?

För den som söker ett bra multiverktyg finns en uppsjö av alternativ på marknaden. Vilken produkt som är bäst avgörs förstås av vilka specifika behov man har. Man kan få tag i riktigt bra lågprisvarianter som har ett basutbud av funktioner, likaväl som avancerade verktyg som är användbara för hantverkaren, cykelreparatören eller fjällvandraren.

För de flesta är vikten en avgörande faktor. Ett multiverktyg måste vara smidigt att ha med sig och bör gå att haka fast i bältet. Olika märken har olika design för att hålla delarna på plats, men samtidigt måste det gå lätt att få ut dem vid behov. Varianter där de vassa delarna låses i utfällt läge är att föredra, så att man inte riskerar att skada sig vid användningen.

Bäst i test av multiverktyg

Flerfunktionsfaktorn innebär att man får mycket verktyg för pengarna, men som kund ska man inte behöva oroa sig för att mängden delar kommer på bekostnad av kvaliteten. Ett verktyg ska vara hållbart och för att vara på den säkra sidan kan man välja ett märke som erbjuder livstidsgaranti, vilket flera av alternativen nedan gör.

Här följer i rangordning några prisvärda modeller som är kända för att ha en genomtänkt design och bekvämt grepp, men där funktionerna skiljer sig åt. Samtliga har dock både spår- och stjärnskruvmejslar och alla utom Dibotechs modell kommer med tång.

Det perfekta verktyget för cyklister. Förutom skruvmejslar och insexnycklar får man med däckjärn, ekernycklar och inbyggd kedjebrytare. Verktyget håller genomgående en hög kvalitet och väger endast 151 gram.

Topeak mini är solid utan att vara klumpig, kommer med ett lätt neoprenfodral och de 20 verktygen med sammanlagt 23 olika funktioner innefattar allt man kan behöva. För en cykelfantast som vill ha lätt packning och samtidigt möjlighet att själv reparera cykelskador som kan uppstå längs vägen är den det bästa alternativet.


Också detta multiverktyg är anpassat för cykelfantaster, men vikten är något högre. Å andra sidan är produkten robust och kommer i en snygg metallförpackning som skyddar mot slitage.

Med 19 verktyg är man fullt garderad för alla slags cykelreparationer. Man får samma kedjeverktyg som på Topeak mini men här ingår också två öppna skiftnycklar, vilket sällan behövs till moderna cyklar. Detta gör den till mer av ett allroundverktyg. Till skillnad från Topeak mini saknar Multi-19 kapsylöppnare.