Mutterdragare

Köp mutterdragare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av mutterdragare 2017
  2. Vilken mutterdragare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

På jakt efter en ny mutterdragare? Det finns en mängd olika varianter på marknaden med en rad olika funktioner. Här har sex olika produkter valts ut och jämförts utifrån de viktigaste kriterierna med förhoppning om att ge klarhet och förståelse för likheter och skillnader mellan dem. Allt för att underlätta vid inköpsbeslut. Vill du veta mer om vilken mutterdragare som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa mutterdragare.

Black & Decker EGBL188KB

Köpa mutterdragare Black & Decker EGBL188KB

Typ: Slagborrmaskin/skruvdragare med Li-­‐Ion batteri 1,5 AH Effekt: 18v Max varvtal/minut: 1 350 Slaghastighet/minut: 20 250 Ljudnivå: 94,8 db Vikt: 1,5 kg

Övrigt: Maximal borrkapacitet är 22mm i trä och 10 mm i stål. Modellen saknar hammarfunktion. Borrar i murverk, trä och metall. Använder slidepack batterisystem som ger ett snabbt och enkelt batteribyte. Har ett Lithium ion-­‐batteri som håller mer än 80% av laddningen i över 90 dagar. Har även variabel hastighet för optimal kontroll vid borrning samt skruvdragning.


Typ: Mutterdragare (Universal) Effekt: 550w Max varvtal/minut: 2 300 Slaghastighet/minut: 5 800 Ljudnivå: 94 db Vikt: 2,2 kg

Övrigt: Borrar i betong, murvärk, stål, tegel och trä. Har skruvdragningsfunktion. Hög slagkraft gör att den klarar hårda material oavsett tryckkraft. Har en slank konstruktion med Softgrip-­‐stöd som gör att den ligger säkert och bekvämt i handen sant Bosch SDS plus chuck för snabba verktygsbyten. Gasreglaget i strömbrytaren är steglös och den har slagstopp för borrning i metall och trä.


Typ: Borrhammare Effekt: 850w Max varvtal/minut: 900 Slaghastighet/minut: 4000 Ljudnivå: n/a Vikt: 3.1 kg

Övrigt: Borrkapacitet i trä är 30mm och i tegel/betong med borrkron 68mm. Har steglös varvtalsinställning för ren anborrning och låg vibrationsnivå tack vare aktiv vibrationsdämning. Modellen är kostnadseffektiv då den har dokumenterad 25 % längre livslängd än övriga mutterdragare i samma klass. Saknar skruvfunktion. Har störst borravverkning och bilningskapacitet i klassen. Dess vridbara borstplatta ger samma kraft vid höger-­‐ och vänstergång. Gers snabba byten mellan slagborrning i betong och borrning utan slaggenerator i trä och metall tack vare utbyteschuck. Har överlastkoppling som skyddar både användare och maskin.