Övervakningskamera

Köp övervakningskamera med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av övervakningskameror 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Med en övervakningskamera har du möjlighet att ha koll på ditt hem var och när du vill – dygnet runt. Människors vardag underlättas då dem inte behöver tänka på sitt hem när de har en kamera som gör jobbet åt dem. Du kan spela in sekvenser, eller låta kameran ta stillbilder. Du kan identifiera din objudne gäst.. Vill du veta mer om vilken övervakningskamera som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa övervakningskameror.

Det finns mängder med olika kameror att välja bland, som ska passa till just dina behov och krav. Därför listas nedan 10 olika kameror med olika egenskaper och specialfunktioner. Tio olika kameror för tio olika behov.

Zavio F3210

Köpa övervakningskamera Zavio F3210

Bildkvaliteten är något du bör sätta absolut största fokus på. Något som avgör kraven vi ställer, är hur området ser ut som ska övervakas. Är det fritidsboende på 60 kvm, eller en tre gånger så stor villa?

Det behöver kanske inte vara en kamera med en synfältsvinkel på 360°, men låt det heller inte bli en lågprioriterad fråga. Skaffa en kamera med tillräckligt bred synvinkel, så du inte råkar ut för att få ”döda” vinklar, och mister användningen för produkten.

Jag skulle rekommendera att satsa på en upplösning på minst 720p, så att du lätt kan identifiera dina objudna gäster. Zavio F3210 har 1080 pixlar – den bästa i testet – men det går lite ut över bithastigheten. Justerar man ned upplösningen lite så går det bättre och vi har fortfarande en riktigt skarp bild. Den har dessutom inbyggt IR-ljus så att det går att få en bra bild i mörker.

Det är klokt att välja en kamera som är försedd med IR-dioder, så att man kan urskilja eventuella gestalter i mörker. Det är sällan suspekta typer traskar runt mitt på ljusa dagen. Det är möjligt att komplettera din videoutrustning med strålkastare som utlöses när kameran registrerar aktivitet – men det känns onödigt när de flesta kameror på marknaden har det i sig från början.

En funktion som lämpar sig i alla många lägen är att kameran är försedd med rörelsevakt. Denna funktion i kan i sig utökas till att det skickas ett mail när där är aktivitet och att den börjar spela in eller ta stillbilder som lagras på en extern lagringsenhet eller på det konto du har kopplat därtill. Känsligheten bör kunna ställas in och se till att testa känsligheten innan du åker på solsemester i Karibien i tre veckor så du slipper ha molnlagringen full av bilder när du kommer hem. Testets vinnare D-Link DCS-7000L, har olika lagringsmöjligheter; på server, sd-kort eller på mail och den sparar både stillbilder och videosekvenser.


D-Link DCS-7000L

Köpa övervakningskamera D-Link DCS-7000L

Ett krav som många av oss ställer är att det ska vara lätt att sätta upp och installera, men många av oss handlar innan vi tagit reda på hur det egentligen fungerar i praktiken. De trådlösa alternativen är smidiga – man behöver inte dra en nätverkskabel. D-Link DCS-7000L är trådlös – men ström ska den ha så helt sladdfritt blir det inte. Det kan dock underlätta placeringen.


Netgear Arlo är batteridriven och ansluts trådlöst, så de kan placeras precis var som helst – helt utan sladdar. Denna modell är även vädertålig och kan användas utomhus.

Något att tänka på här, är att de trådlösa modellerna kan belasta ditt hemmanätverk. Om du väljer det trådlösa alternativet – se till att uppgradera din router, så att den klarar av den belastningen.

Instruktionerna kan komma i olika slag – det kan vara allt ifrån den klassiska användarhandboken, till en QR-kod som ska scannas och du blir vidareledd till instruktioner på nätet. Det är ju helt klart ett plus om tillverkaren tänkt detta steg längre. Där samlar Netgear pluspoäng i testet.

De flesta tillverkare har genomtänkta och lättanvända appar till att styra konfigurationen av kameran med. Med många av apparna kan du styra delar av inställningarna, medan den totala konfigurationsmöjligheten finns att tillgå via datorn. Lägg gärna de extra kronorna på den fulla versionen, då gratis versionerna oftast skapar irritation och saknar en hel del funktioner.


Devolo Dlan Livecam

Köpa övervakningskamera Devolo Dlan Livecam

Det kommer kanske inte som en överraskning att ju mer du betalar, desto bättre kvalitet och desto fler funktioner. Det går att köpa en kamera till under tusenlappen, men då ska du inte förvänta dig mer än enkel live videoström utan några möjligheter att till exempel konfigurera kameran att skicka meddelande om rörelse eller liknande. Devolo Dlan Livecam är just som namnet berättar – en live kamera. Den är väldigt begränsad ur många aspekter, om den ska används för att inbrottssäkra sitt hem. Trots den låga bildupplösningen så får du, till priset sett, helt klart godkända bilder. Den har också IR-belysning som ger okej bilder även i mörker.


D-Link DCS-930L

Köpa övervakningskamera D-Link DCS-930L

Bästa pris: 390 SEK på Seeyou Fler butiker

Jämför butiker:

En mycket billig variant av övervakningskamera för inomhusbruk. Perfekt för dig med inte allt för stora krav. Strömma livevideo och bilder direkt till din smartphone, surfplatta eller dator vart du än befinner dig. För endast några hundralappar kan du nu övervaka ditt hem eller kontor med denna smarta övervakningskameran.

• 640 x 480p upplösning på alla videor och bilder med 4 x digital zoom.

• 32 MB RAM-minne, 4 MB Flashminne.

• Inomhusbruk.

• Kostnadsfri Mydlinkapp för livevideo och bilder via smartphone, surfplatta eller dator.

• Trådbunden & trådlös.

• Rörelsedetektion och inbyggd mikrofon.

• Synfältsvinkel: Horizontal 45.3°, Vertikal 34.5°, Diagonal 54.9°.

• Lätt att hantera och installera.

Bästa pris: 390 SEK på Seeyou Fler butiker

Jämför butiker: