Pastamaskin

Köp pastamaskin med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av pastamaskin 2017
  2. Vilken pastamaskin ska jag då välja?

Går du i tankar att göra din egen pasta, men vet inte hur du ska hitta den bästa pastamaskinen för just dig? Lugn – vi har gjort jobbet åt dig! Att göra sin egen pasta har blivit väldigt populärt och som resultat finns det många produkter på marknaden. Det ska vara enkelt och gå fort att göra pasta hemma, samtidigt som det inte får vara för dyrt.

Genom att titta på en rad relevanta kriterier har vi hittat tre pastamaskiner som bäst uppfyller de olika behov en köpare kan ha. Efter att du har läst jämförelsen nedan kommer du att veta exakt vilken som är bäst för just dig!


Bäst i test av pastamaskin

För att sortera ut de tre bästa pastamaskinerna har vi tittat på följande kriterier:

  • användning – hur enkel eller komplicerad är maskinen att använda?
  • funktion – hur mycket och hur många typer av pasta kan du göra?
  • storlek/vikt – får maskinen plats i ditt kök?
  • drift – är maskinen manuell eller eldriven?
  • pris – hur står sig maskinen jämfört med andra?

Det finns en hel del att tänka på för att hitta den bästa pastamaskinen och alla användare har såklart sina egna behov. Förutom saker du jämför vid köp av vilken apparat som helst – funktion, pris, garanti – så måste du till exempel välja om du vill ha en eldriven eller manuell pastamaskin. Av de maskiner som finns på marknaden idag har vi hittat tre stycken som står ut. Bland de tre pastamaskiner som jämförs nedan tror vi att alla kan hitta den bästa för just sina behov!


Philips Avance HR2355/07

Köpa pastamaskin Philips Avance HR2355/07

Avance från Philips är en kompakt maskin i vitt och lila, med inbyggd förvaring av lösa munstycken. Den är eldriven och helautomatisk, det vill säga den klarar av alla moment från att knåda deg till att ge dig pasta i den form du vill ha. Med den här maskinen kan du göra ett halvt kilo pasta åt gången och du kan välja mellan 5 olika typer av pasta. Du kan också följa alla steg på en inbyggd LCD-skärm.

All teknisk information kan du hitta på produktens hemsida här: Philips Avance. Den här pastamaskinen har bäst användaromdöme enligt recensioner på nätet, vilket just nu märks på att priset är på väg uppåt. Den är också redan lite dyrare än konkurrenten nedan, Pasta Basta från C3, men har två års garanti från tillverkaren.

C3 Pasta Basta

Köpa pastamaskin C3 Pasta Basta

Utseendemässigt påminner Pasta Basta om traditionella hushållsapparater. Har du använt en vanlig matberedare kommer du att känna igen dig! Den här pastamaskinen är liksom Avance eldriven och helautomatisk.

Den är mindre kompakt och har fler lösa delar att montera, men på produktens hemsida finns en kort instruktionsfilm som svarar på alla frågor kring det: C3 Pasta Basta Storleksmässigt tar den här maskinen lite mer plats på höjden, men den klarar också att göra 6 olika typer av pasta, 300 gram åt gången. C3 Pasta Basta är ett par hundralappar billigare än Philips Avance.


Pastamaskin från Funktion

Köpa pastamaskin Pastamaskin från Funktion

Det här är en klassisk pastamaskin i stilren design gjord i rostfritt stål, som du själv driver med hjälp av en vev. Den behöver inte plockas isär, utan borstas enkelt av efter varje användning. Det här är en maskin för den som har lite mer tid och som framförallt är intresserad av att göra lasagneplattor och nudlar.

Det krävs mer arbete från pastabagaren själv, men priset är å andra sidan nästan fyra gånger lägre än för eldrivna alternativ. Det finns heller ingen begränsning för hur mycket pasta du kan göra vid varje tillfälle.


Vilken pastamaskin är då bästa valet för mig?

Är du den som uppskattar att följa maskinens rörelser via LCD-skärm, eller föredrar du att tillverka saker med dina egna händer? Nöjer du dig med att kunna göra pasta själv, eller vill du kunna välja vilken sort du känner för just idag? Den klassiska manuella pastamaskinen inbjuder till att laga mat tillsammans; pastan tar längre tid att tillverka, men maskinen kräver lite underhåll. För dig som gillar traditionellt hantverk och familjetid i köket, eller som helt enkelt vill ha en maskin som kostar betydligt mindre än de eldrivna alternativen, är pastamaskinen från Funktion det bästa valet!

Vill du å andra sidan ha ett modernt tillägg till ditt stilrena kök, och vill kunna göra andra saker medan pastan tillverkas – då är Avance från Philips den rätta maskinen för dig! Pasta Basta från C3 ger dig lite mindre pasta per gång, men med fler val av sort och för en mindre summa pengar. Den har fler lösa delar, men passar dig som är van vid traditionella köksmaskiner.

Oavsett vilken typ av pastabagare du är, så tror vi att en av dessa tre maskiner kommer att passa just dig – och ge dig en god pasta till middag!