Pelarfläkt

Bäst i test pelarfläktar 2017

En pelarfläkt är alltid bra att ha, speciellt när det är värmebölja. När man ska köpa en pelarfläkt så finns det faktiskt en hel del att tänka på. Några av de viktigaste faktorerna är kvalitén, kapaciteten och energieffekten.

Det finns även andra faktorer som kan vara till nytta, till exempel priser och vilka olika modeller det finns som passar just dig. Vissa pelarfläktar har även en fjärrkontroll så att du kan simpelt och behagligt styra din fläkt. En del har även en timerfunktion som du själv kan justera vilket läge du vill ha fläkten på.

  1. Bäst i test av pelarfläktar 2017
  2. Att tänka på
  3. Köpguide för pelarfläktar

Denna fläkt är en dyrare modell då den är lite mer speciell när det kommer till inställningarna.

Teknologin i denna fläkten är mycket kraftfull, luftflödet som kommer från fläkten är 60% bättre än modellerna före den eftersom att den är så tystlåten. Luftflödet stör inte dig alls. Man får även med en fjärrkontroll.

Du kan ändra inställningarna på timern som är från 15 minuter till 9 timmar, sätta på viloläge när som helst och även byta hastighetsinställningar.

Fjärrkontrollen är skapad i en viss form som gör att den passar in i fläkten så att du kan lägga den på fläkten också. Den har inga blad i fläkten så den är mycket säker.

Bionaire BCH9300: En prisvärd & fjärrstyrd pelarfläkt

Köpa pelarfläkt Bionaire BCH9300

Denna pelarfläkt är en keramisk värmefläkt som även har en fjärrkontroll som du kan styra din fläkt med. Pelarfläkten har även en timer på 8 timmar.

Bäst-i-test pelarfläkten från Bionaire har två värme inställningar där en intern oscillation också ingår i priset.

Bionaire BMT014: En tystgående pelarfläkt

Köpa pelarfläkt Bionaire BMT014

Denna pelarfläkt är en tystlåten fläkt som sprider ut ett friskt luftflöde. Den har 3 fläkthastigheter och 5 watts av inmatning.

Denna fläkt är mest gjord för att ha med sig utomlands, men den kan givetvis användas vart som helst också.

Dyson AM09: Högsta säkerheten bland pelarfläktar

Köpa pelarfläkt Dyson AM09

Denna fläkt har ett kraftfullt luftflöde som räcker till för ett helt rum. Luftstrålen håller alltid samma uppvärmning som värmer upp ett rum snabbt och jämnt.

När det kommer till säkerheten så stängs den av automatiskt om den välts och den skapar inte heller någon brännlukt av damm. Den har en inbyggd installation med viloläge och timer.

Bionaire BTF001X: Kompakt och liten pelarfläkt

Köpa pelarfläkt Bionaire BTF001X

Denna fläkt är perfekt just för att kunna sova också då den har ett viloläge installerat så man inte störs av fläkten alls. Har man viloläget på så kommer det ut en lugn luft.

Pelarfläkten är rätt så kompakt och liten så den passar in i även små platser med. Timern har även en tid på 8 timmar. Den har tre hastighetsinställningar.

Tristar KA-5019: Bästa pelarfläkten bland budgetvarianter

Köpa pelarfläkt Tristar KA-5019

Detta är en elvärmare som har tre olika inställningar och även en svängningfunktion. Denna värmare kan ställas in för önskade behov och den är även skyddad mot överhettning.

På kontroll panelen så kan du justera inställningarna hur du vill

Tristar KA-5034: En billig pelarfläkt med säkerhetstänk

Köpa pelarfläkt Tristar KA-5034

Denna fläkt är en varmluftsfläkt som passar perfekt till badrum speciellt.

Pelarfläkten är skyddad mot överhettning och har tre inställningar som ser till att du snabbt kan värma upp rummet hur du vill.

Att tänka på när man köper pelarfläkt

Det finns vissaa faktorer som kan vara till nytta, till exempel priser och vilka olika modeller det finns som passar just dig. Vissa pelarfläktar har även en fjärrkontroll så att du kan simpelt och behagligt styra din fläkt. En del har även en timerfunktion som du själv kan justera vilket läge du vill ha fläkten på.

  • Kvalitén är mycket viktig att tänka på när man ska köpa en pelarfläkt. Mestadels eftersom att pelarfläkten ska hålla en rätt så lång tid. På så sätt så slipper du inköpa en ny kort efter. Man vill ju såklart att den ska fungera bra också.
  • Kapacitet på en pelarfläkt bör du också tänka på så att du vet vad fläkten har för prestationsförmåga.
  • Energieffekt utvecklas till en viss effekt när strömmen går i en elektrisk krets. Det är viktigt att tänka på eftersom att du då kan bestämma vilken hastighet du vill ha på den pelarfläkt du köper.
  • Modellerna är oftast likadana, en golvfläkt som är rätt så avlång och smal i formen.
  • När det kommer till priser så kostar det för det mesta några hundra kronor men vissa pelarfläktar kan kosta upp till mer än tusen kronor. Beroende på de punkterna som har nämts ovanför i texten.