Perkolatorbryggare

Köp perkolatorbryggare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av perkolatorbryggare 2017
  2. Vilken perkolatorbryggare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Kanske är en perkolatorbryggare någonting för dig. Att få till en god kopp kaffe är ett hantverk. Råvaran, det vill säga kaffebönan, har givetvis en avgörande betydelse för hur resultatet blir. Men smaken påverkas även av vilken typ av maskin som används vid tillagningen.

Det finns delade meningar om vilken sorts kaffemaskin som är den bästa. Vissa anser att perkolatorbryggt kaffe inte blir gott medan andra enbart vill dricka kaffe som bryggts i en sådan apparat. Om du funderar på att införskaffa en elektrisk perkolatorbryggare är du varmt välkommen att läsa vidare. Vi har nämligen valt att jämföra de tre bästa apparaterna. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig med att välja den produkt som passar just dina behov.Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44

Bäst i test av perkolatorbryggare

Inför köpet bör du bland annat fundera på följande:

  • Hur stor bryggare behöver du?
  • Vilken är din budget?
  • Ska bryggaren stå framme? I så fall är det viktigt att designen tilltalar dig.

Det kan även vara bra att ta reda på vilken typ av produktgaranti tillverkaren erbjuder. Dessutom har olika produkter olika funktioner: överhettningsskydd, automatisk avstängning och torrkokningsskydd kan till exempel vara både praktiska och säkra egenskaper när det gäller elektriska perkolatorbryggare. Ytterligare en aspekt att ha i åtanke är underhållet. En maskin som är jobbig att rengöra ger oftast upphov till irritation och slutar antagligen sina dagar som dammsamlare. Vill du veta mer om vilken perkolatorbryggare som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa perkolatorbryggare.


C3 Designs, 10 cups

Köpa perkolatorbryggare C3 Designs, 10 cups

Så, låt mig presentera den första perkolatorbryggaren, nämligen C3 Designs, 10 cups. Betyg; 7 koppar av 10. Den har automatisk avstängning 40 minuter efter att den satts på, samt är sladdlös och mycket lätt att ta med sig. En signallampa visar dig när kaffet är färdigt. Denna bryggare passar därför bra för den som dricker mycket kaffe och har många bollar i luften samtidigt.

Kanske är du den som bjuder dina kollegor på eftermiddagskoppen på arbetsplatsen? Då den är trådlös är den lät att servera andra ur, och brygger hela tio koppar åt gången. Självklart behåller kaffet sin värme upp till en timme efter avstängningen pga sin höga bryggtemperatur.

Enligt tillverkarna rekommenderas främst pressokaffe till denna, då man får ut mest av den starka smaken, men självklart går det att brygga även andra kaffesorter i den. Denna detalj är dock det som drar ner betyget något. Denna perkolator är tillverkad av rostfritt kvalitetsstål och ger ett stilrent och enkelt intryck. Passar bra på tex en arbetsplats eller i större sällskap där flera personer vill ha ett riktigt gott kaffe direkt. Det är lätt att hitta reservdelar till denna perkolator, och olika testresultat online visar ett något högre betyg än konkurerande perkolatorer.


Nästa perkolatorbryggare är Bodum Columbia 0.35 L. Betyg; 8 koppar av 10 Denna ligger något högre i pris än C3:an, och brygger endast tre koppar åt gången. Det främsta som skiljer denna åt från andra perkolatorbryggare är dock dess tillverkning av dubbla väggar matt krom så att den håller värmen ytterligare lite längre än sina konkurrenter. Den har också en inbyggd silikonpress som förhindrar att sumpen blandas ut med ditt kaffe, vilket är en mycket positiv detalj. I övrigt är denna bryggare också trådlös och lätt att ta med, samt tål att diskas i maskin. Detta är en bryggare för den medvetna kaffeälskaren som i lugn och ro vill uppleva kaffets aromer, eller den som inte dricker större mängder åt gången.

För den kvalitetsmedvetna är detta ett mycket bra val, den lämpar sig väl för den som söker det där lilla extra i sin perkolator. Den är också stilren och snygg, och ger en lite lyxigare känsla i ditt kök då den utseendemässigt inte påminner om en termos eller vanlig kaffebryggare. Det enda stora minuset är egentligen dess låga antal bryggda koppar/gång, vilket gör att den faller bort för alla sällskap över tre personer. Den är dock idealisk för ensamhushållet, eller den som vill bjuda någon speciell på en värmande kopp.

C3 Designs, 6 cups

Köpa perkolatorbryggare C3 Designs, 6 cups

Den tredje perkolatorbrygaren är C3 Designs 6 cups. Betyg; 10 koppar av 10 Detta är Sveriges mest köpa perkolator, och även min vinnare som jag gärna rekomenderar till dig som funderar på att köpa en perkolatorbryggare för första gången. Vad kan då skilja denna från C3 Designs 10 cups, undrar du säkert? Priset är lägst av våra tre bryggare, men bryggaren har samma fina egenskaper som C3 Designs 10 cups. Den ger dig några mindre antal koppar, samt att färgen skiljer sig åt om du hellre vill ha en bryggare i rostfritt stål än svart. Dessa små skillnader tillsamans med ett lågt pris, gör den därför mycket prisvärd, samt att den passar för en bred publik då den lämpar sig för den som vill ha en ”mittemellan” mängd antal koppar kaffe åt gången.

Tio koppar kan kännas lite mycket för tex en familj eller ett kompisgäng, medans tre koppar känns lite i underkant. Sex koppar däremot är precis lagom ihop med ett kanonpris. Perkolatorns fina egenskaper skiljer sig heller inte allt för mycket åt det lite lyxigare alternaivet från Bodum som endast ger dig tre koppar. Att inte behöva tumma alltför mycket på kvalitet och utseende i de produkter man köper bara för att få ett bra pris, är inte alltid lätt men med denna bryggare får du allt du behöver och fulkaffet är ett minne blott. Och det är ju det som huvudsaken, eller hur?


Vilken perkolatorbryggare är då bästa valet för mig?

De tre maskiner som jämförs nedan är de bästa som marknaden för närvarande har att erbjuda: Havsö ERIKA 4.0, C3 Basic Perkolator ECO samt C3 Design Perkolator ECO. Samtliga har en rostfri finish. De två förstnämnda modellerna har en klassisk design medan den sistnämnda har en modernare tappning. De är alla sladdlösa vilket underlättar upphällningen av kaffet.

De har en inbyggd funktion som gör att de stängs av automatiskt när bryggningen är klar (C3:s modeller stänger av sig själva 40 minuter efter påbörjad bryggning). Alla tre apparater har en värmehållningsfunktion. De har även överhettnings- och torrkokningsskydd och är lätta att rengöra. Resultatet i samtliga apparater blir ett starkt och varmt kaffe.

Havsö ERIKA 4.0 har en indikatorlampa för bryggning/värmehållning och är CE-märkt.

C3:s modeller har även de en signallampa som tänds när kaffet är klart att serveras. C3 erbjuder två olika storlekar av respektive modell (se tabell nedan) och deras maskiner är både CE-märkta och S-märkta via Intertek. De lever även upp till EU:s nya ECO-direktiv.

I tabellen nedan kan du se perkolatorernas egenskaper, pris och design. Vi hoppas att du blir nöjd med ditt val.

 

  Havsö ERIKA 4.0 C3 Basic Perkolator 12 kp ECO

(art.nr: 30-33655eco)

C3 Design Perkolator 10 kp ECO

(art.nr: 30-32000eco)

 

Kapacitet 1,8 Liter 4-12 koppar (cirka 1,8 Liter).* 4-10 koppar (cirka 1,5 Liter).**
Färg Rostfritt stål Blankpolerat rostfritt stål Borstat rostfritt stål
Automatisk avstängning

 

Ja Ja Ja
Överhettningsskydd

 

Ja Ja Ja
Torrkokningsskydd

 

Ja Ja Ja
Värmehållning

 

Ja Ja Ja
Sladdlös

 

Ja Ja Ja
Signallampa

 

Ja Ja Ja
Övrigt

 

CE-märkt CE-märkt

S-märkt via Intertek

– Följer EU:s nya ECO-direktiv

CE-märkt

S-märkt via Intertek

– Följer EU:s nya ECO-direktiv

Ström

– Effekt

– Spänning

 

1000-1200 W

220-240 V

875 W

230 V/50 Hz

875 W

230 V/50 Hz

Garanti***

 

1 år 2 år 2 år

Att tänka på när du köper perkolatorbryggare

Helt ärligt, vem känner sig inte så här på mornarna ibland?

Svaret heter som sagt kaffe, eller snarare en riktigt nice perkolatorbryggare som fixar ditt kaffe på nolltid. För att dricka kaffe ska alltid vara som att få det serverat på café eller restaurang av en duktig barista när det kommer till arom, värme mm.

Men varför behöver jag just en perkolatorbryggare egentligen, kanske du undrar? Min gamla bryggare och automaten på jobbet duger väll bra?  Självklart duger det, men det som skiljer en perkolatorbryggare åt från en vanlig bryggare, är att vattnet går igenom kaffet flera gånger ända tills det når sin kokpunkt för att sedan sjunka gradvis, och därmed kommer kaffet inte kännas ”avslaget” och ljummet eller för varmt, som det ibland kan göra i en vanlig kaffebryggare. För starkt eller svagt kaffe är inte någon höjdare det heller, eller vad säger du?  Då en perkolator fungerar lite som en modern ”termos” behåller kaffet sin värme och smak och känns som nybryggt i ungefär en timme.

Som med allt annat finns det en uppsjö av perkolatorbryggare på marknaden, och det är inte alltid så lätt att hitta just sin favorit.  Ett ”bäst i test” som egentligen kanske borde kallas ”bäst i test för just dig”.  Är du en lyxdrickare som tar dig en kopp kaffe då och då för den goda smakens eller upplevelsens skull, eller är du den stressade typen som häller i dig flera koppar om dagen?  Ta det lugnt, det finns en perkolatorbryggare för alla kaffeälskare.

Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44