Pulsmätare

Köp pulsmätare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av pulsmätare 2017
  2. Vilken pulsmätare ska jag då välja?

I denna djungel av pulsmätare kan det vara svårt att förstå vilken som passar just dig, det är en riktig utmaning att välja rätt. Hur avancerad ska den vara och hur många finesser ska den ha? Behövs alla funktioner eller vad ska jag nöja mig med? En viktig aspekt – vad får den kosta?

Är du en person som springer några gånger i veckan, för att du vill röra på dig – då kanske det känns onödigt att lägga ner pengar på en pulsmätare som ger dig möjlighet att dyka ner 100 meter i vattnet. Samtidigt som om du är på elitnivå, där det självklart är viktigt att ha koll på hastighet, hur din puls är i vila och under aktivitet samt se på GPS var du befinner dig.

Bäst i test av pulsmätare

De flesta pulsmätarna ger dig också möjlighet att via en app i din smartphone, följa datastatistik över dina aktiviteter samt registrerar din sömn.

Innan du börjat leta efter en pulsklocka, fundera på dina behov och utgå från det!

  • Vardagsträning eller elitnivå?
  • Vilka funktioner behöver du?
  • Vilken prisklass vill jag röra mig inom?

I detta test har vi valt att utgå från funktionalitet, användarvänlighet och även vad som skiljer pulsmätarna från varandra. Vi har valt att i kronologisk ordning på den vi tyckte var bäst, först. När vi menar bäst, är det den pulsklockan som tilltalar en större målgrupp och prisvärd till sina funktioner.

De flesta pulsmätarna håller i grunden räkningen på steg, distans, kalorier, sömn, puls samt en klocka men sedan varierar det på andra plusfunktioner. Det är här som den stora frågan börjar, vad behöver du mer?

Fitbit Charge HR

Köpa pulsmätare Fitbit Charge HR

En prisvärd pulsmätare som registrerar din vardagsträning samt alla aktiviteter runt om och avläses på din smartphone. En pulsmätare som riktar sig mot modern urban lifestyle.

Förutom grundfunktionerna som de flesta pulsmätare har mäter den även trappsteg och fettförbränning och på OLED-skärmen ser du dessutom vem det är som ringer. Väldigt behändigt om du är ute och springer, då du kan välja att plocka upp din telefon ur fickan eller återkomma vid ett senare tillfälle.

Enkel att använda och komma igång med, inga extra sladdar och band behövs utan allt sköts via pulsen i handleden. För dig som vill ha en bra fungerande pulsmätare men inte så mycket hightech/funktioner, passar den dig.

Pulsmätaren finns i två olika storlekar, small eller large och finns 8 snygga färger.

Detta gör att både kvinnor och män kan använda produkten, med både smal och grövre handled. Pulsmätaren är väldigt prisvärd till alla dessa funktioner som finns att tillgå.

Vill du ha en pulsmätare med GPS? Där är nämligen Garmin experter på GPS teknologin.


Garmin Vivoactive HR

Köpa pulsmätare Garmin Vivoactive HR

Känns som en perfekt sportklocka och som med sitt nätta utförande passar både dam och herr. Har kompass, hastighetsmätare, pekskärm, distansmätare, sömnövervakning, kalorimätare, vibrationsalarm.

Eftersom det är en Garmin inkluderar den en väldigt bra GPS för löpning men kan också registrera din träning vid cykling och simning. Detta är ett bra alternativ för dig som har en blandad träning, en Triathlon-pulsmätare.

På grund av den lätt läsbara högupplösta pekskärmen i färg, kan du redan där se din data, så ingen app på telefonen behövs, om du inte väljer coachning från Garmin Connect. Använder du GPS har du 13h batteritid men hela åtta dagar om den endast används som klocka eller i träningsläge.


Garmin Forerunner 235 HRM

Köpa pulsmätare Garmin Forerunner 235 HRM

En pulsmätare som riktar sig till dig som tränar på elit eller som har din träning på en väldigt hög nivå. Självklart har Garmin lagt till en karta men även en optisk pulsmätare. Den mäter kontinuerligt av din träningspuls samt var fjärde minut hela dagen. Vilket gör att du ser förändringar under hela dygnet genom appen på din smartphone.

Det här är en mätare för dig som vill exakt veta hur långt du sprungit och vart du sprungit, och använder din pulsmätare som en verktyg för att lättare och snabbare nå dina träningsmål. Möjligheten finns att ladda ner Garmins olika gratisapplikationer och få personliga tränings- och utvecklingsplaner. Forerunner 235 är utrustad med GPS och GLONASS-satelliter* som gör de möjligt att få en exakt position, snabbt, vare sig du är ute i skogen eller inne i en stad med höga byggnader.

Pulsklockan har även applikationen Elevate som mäter din hjärtfrekvens genom handledens puls, vilket ger dig möjlighet att använda den utan en rem. Här finns också många extra funktioner för dig som har du behov av att dela din träning med bland annat sociala medier, i realtid.


Garmin Fenix 3 Sapphire HR

Köpa pulsmätare Garmin Fenix 3 Sapphire HR

Vill du ta det ett steg till, ska du välja Garmin Fenix 3 Sapphire HR – multisportklocka

Den är utrustad med funktioner som med säkerhet är väl användbart för en krävande idrottare eller om du är en äventyrare – men den ligger i ett helt annan prisklass.

Förutom grunderna har denna produkt inbyggd bluetooth, GPS, kompass och höjdmätare(m). Garmin Fēnix 3 Sapphire HR har en batteritid på 40 timmar i sitt ”UltraTrac-batterisparläge”. Väljer du att ha på GPS-läge räcker den 16 timmar men möjlighet till hela 3 veckor vid endast ”smartwatchläge”. för dig med dykning som sport, har du möjlighet, är den vattenklassad för 100 meter.

Detta är resultatet på många års forskning samt många tidigare sportklockors brister där de tillvaratagit de fantastiska mätfunktioner som nu blivit denna speciella pulsmätare.

Med denna produkt har du också möjlighet att ladda ner anpassade urtavlor och datafält som just passar din nivå och träning.

Klockan är anpassad för ett aktivt sportliv med knappar i rostfritt stål samt PVD-beläggning. Armbandet är av UV-behandlat silikon och ett hölje som är av extra starkt och hållbart glasfiber. LED-bakgrundsbelysningen gör det möjligt att läsa din data tydligt genom den högupplösta Chroma-skärmen, även i solljus.

Detta är hightech och riktar sig till dig som har träning som yrke eller som är elitens elit. För den summan och alla möjliga funktioner som går att tillgå – är det denna du behöver!


Sony SmartBand 2

Köpa pulsmätare Sony SmartBand 2

Otroligt snygg i sin design och sticker ut med sin funktion med mätning av så kallat HRV, vilket vi inte hittat någon annan pulsmätare som mäter. Heart Rate Variation, eller HRV, mäter skillnaden mellan hjärtslagen. Under träning slår hjärtat i jämn takt, men i vila blir det mer varierande.

Sony SmartBand 2 loggar dina senaste aktivitetsdata, inklusive stress, motion och din sömnkvalitet.

Den finns att välja på i fyra olika färger, vitt, svart, rosa och indigo.

Denna pulsmätare känns mer som en kompis som har som uppgift att ha koll på dig. Den håller koll på om din energi stiger eller faller. Genom Lifelog-appen kan du se långt tillbaka i din personliga data.

Välj inställning på lätt vibrationsalarm och valfritt färgade LEDs när du får samtal eller meddelanden till din telefon. Armbandet är tillverkat av mjuk silikon som gör det möjligt att bära även när du sover.

Din Sony Smartband 2 hjälper dig att bestämma om du ska hålla dig lugn eller öka din aktivitet, med summan av dygnsregistreringen.

Detta känns som en produkt för dig som vill ha koll på dig själv och att din kropp mår bra.


Jawbone UP3

Köpa pulsmätare Jawbone UP3

Även denna produkt fyller funktionen som pulsklocka men även som ett snyggt armband. Finns att välja på i olika färger. Jawbone UP3 mäter din sömn och kopplar upp data mot din smartphone, för en bra översikt. Pulsmätaren har ingen egen display utan allt läses av via appen i telefonen.

Vattentät, men endast mot lätt regn, du kan inte duscha med den. Kan väcka dig genom inbyggt alarm.

Genom mätmetoden, bioimpedans, registrerar Jawbone UP3 med svaga elektriska signaler din vilopuls.

Hela 7 dagars batteritid, men den bästa finessen med denna pulsmätare är att du kan ladda ner en app där du ser vilka restauranger som finns att tillgå i närområdet. För dig som bor i en större stad, aktivt uteliv och som hellre går än åker kommunalt – perfekt!


Polar M400 HRM

Köpa pulsmätare Polar M400 HRM

En enkel sportklocka med Bluetooth, GPS, pulsmätare och är självklart vattentät.

Polar beskriver den som en multisportklocka, MEN har endast 8 timmars batteritid. Jämfört med Garmin Fenix 3 Sapphire HR som har 40 timmars batteritid och klarar 100 m djup vid dykning, klarar Polar M400 HRM 30 m.

Enkel, stilren och lätt att använda och ställa in med en liten, men en bra display.

En plusfunktion som är speciell jämfört med andra pulsmätare, är att den här har inbyggd ”daily activity tracker”. En funktion som samlar in data under hela dygnet, där du bland annat kan få veta hur mycket du rör dig eller inte.

Detta är en perfekt och prisvärd pulsmätare för dig som är på väg in på elitnivå och behöver testa dig fram bland alla funktioner innan du satsar högre och köper en dyrare variant.


Fitbit Surge

Köpa pulsmätare Fitbit Surge

Designad för att användas dygnet runt och mäter steg, distans, kaloriförbrukning, sömn och puls. Fitbit Surge är utrustad med GPS och har en bra upplösning i touchskärmen – vilket gör det lätt att läsa datan.

Vattentät mot regn och fukt, men går inte att inte duscha med. Batteritid 7 dagar vid vila med endast 5 h vid aktivitet.


Vilken pulsmätare är då bästa valet för mig?

Bäst i test känns som Fitbit Charge HR. Den passar gemene man/kvinna under hela dygnet. Väldigt prisvärd och med en hel del användbara finesser. Mer funktioner än så behövs inte för den vanliga vardagslöpningen/träningen. Den passar in i vårt urbana samhälle.

Garmin Vivoactive HR känns som den bästa pulsklockan för dig som kommit ett steg längre i din träning. Stort plus för att du kan se allt på displayen direkt och inte behöver din telefon.

Och pratar vi elitnivå, är det inget tvivel om att Garmin Fenix 3 Sapphire HR är det givna valet. Här känns alla extra funktioner ett måste och har en lång batteritid även under aktivitet.

Garmin Forerunner 235 HRM är prisvärd som första sportklocka. Bra GPS och uppkopplas mot Glonass*-satelliter – perfekt om du är både en stads- och skogslöpare. Toppen för dig som har många följare på sociala medier. Många spännande funktioner att ta del av för att bredda din träningsförmåga som vill satsa mot elit.

Dessa fyra produkter sticker ut från mängden och ger en känsla av att leda sin egen nisch, Urban Lifestyle, Active Training, Active Training+ och Elit, resterande har mer eller mindre samma funktioner. Här är det mer upp till användarens egna stil att välja samt vilken som är snyggast och passar mer i designen.

Jawbone UP3 är en diskret produkt och är mer ett snyggt smycke på handleden, eftersom den inte har en display. Vill du se din data, kollar du appen i din telefon. Fyller sin funktion, enkel och lång batteritid. Perfekt för sig som räknar antal steg, hur mycket du rör dig per dag och vill ha koll på din vardagsmotion. Produkten känns prisvärd, få funktioner, med de viktigaste för en normalt vardagstränande person.

Polar M400 HRM enda utstickande egenskap är ”daily activity tracker” – där du mäts dygnsvis din vardagsaktvitet och vila, annars inget unikt.

Att Sony Smartband 2 inte hamnar nederst på listan är för den specifika funktionen med HRV – Heart Rate Variation. För den personen som tycker att detta är en viktig variabel, är den ett måste. Samt variationerna på silikonbanden, kul att kunna matcha dagens outfit.

Fitbit Surge hamnar längst ner på listan. Inte för att den på något sätt är sämre än någon annan pulsmätare, men den känns i detta sammanhang utan någon speciell unik funktion, inte som ett alternativ till det priset. Att den sedan endast riktar sig mot en passform för herrar, gör det inte bättre. Men även denna fyller sin funktion och har en snygg design, så där blir det en smaksak som avgör.

Fitbit Surge känns även den som en lillebror till Garmin Fenix 3 Sapphire HR och passar dig som är på väg att börja träna i elitklass och inte vill lägga ner för stor pengar på en pulsmätare.

Så, nu är frågan, vilken pulsmätare passar bäst in i ditt aktiva liv? Är du en Urban Lifestyle, Active Training, Active Training+ eller en Elit?

Fitbit Charge HRFitbit Charge HR
Sony SmartBand 2Sony SmartBand 2
Jawbone UP3Jawbone UP3
Polar M400 HRMPolar M400 HRM
Fitbit SurgeFitbit Surge