Pulsmätare

Köp pulsmätare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av pulsmätare 2017
  2. Vilken pulsmätare ska jag då välja?

I denna djungel av pulsmätare kan det vara svårt att förstå vilken som passar just dig, det är en riktig utmaning att välja rätt. Hur avancerad ska den vara och hur många finesser ska den ha? Behövs alla funktioner eller vad ska jag nöja mig med? En viktig aspekt – vad får den kosta?

Är du en person som springer några gånger i veckan, för att du vill röra på dig – då kanske det känns onödigt att lägga ner pengar på en pulsmätare som ger dig möjlighet att dyka ner 100 meter i vattnet. Samtidigt som om du är på elitnivå, där det självklart är viktigt att ha koll på hastighet, hur din puls är i vila och under aktivitet samt se på GPS var du befinner dig.

Bäst i test av pulsmätare

De flesta pulsmätarna ger dig också möjlighet att via en app i din smartphone, följa datastatistik över dina aktiviteter samt registrerar din sömn.

Innan du börjat leta efter en pulsklocka, fundera på dina behov och utgå från det!

  • Vardagsträning eller elitnivå?
  • Vilka funktioner behöver du?
  • Vilken prisklass vill jag röra mig inom?

I detta test har vi valt att utgå från funktionalitet, användarvänlighet och även vad som skiljer pulsmätarna från varandra. Vi har valt att i kronologisk ordning på den vi tyckte var bäst, först. När vi menar bäst, är det den pulsklockan som tilltalar en större målgrupp och prisvärd till sina funktioner.

De flesta pulsmätarna håller i grunden räkningen på steg, distans, kalorier, sömn, puls samt en klocka men sedan varierar det på andra plusfunktioner. Det är här som den stora frågan börjar, vad behöver du mer?

En prisvärd pulsmätare som registrerar din vardagsträning samt alla aktiviteter runt om och avläses på din smartphone. En pulsmätare som riktar sig mot modern urban lifestyle.

Förutom grundfunktionerna som de flesta pulsmätare har mäter den även trappsteg och fettförbränning och på OLED-skärmen ser du dessutom vem det är som ringer. Väldigt behändigt om du är ute och springer, då du kan välja att plocka upp din telefon ur fickan eller återkomma vid ett senare tillfälle.

Enkel att använda och komma igång med, inga extra sladdar och band behövs utan allt sköts via pulsen i handleden. För dig som vill ha en bra fungerande pulsmätare men inte så mycket hightech/funktioner, passar den dig.

Pulsmätaren finns i två olika storlekar, small eller large och finns 8 snygga färger.

Detta gör att både kvinnor och män kan använda produkten, med både smal och grövre handled. Pulsmätaren är väldigt prisvärd till alla dessa funktioner som finns att tillgå.

Vill du ha en pulsmätare med GPS? Där är nämligen Garmin experter på GPS teknologin.


Känns som en perfekt sportklocka och som med sitt nätta utförande passar både dam och herr. Har kompass, hastighetsmätare, pekskärm, distansmätare, sömnövervakning, kalorimätare, vibrationsalarm.

Eftersom det är en Garmin inkluderar den en väldigt bra GPS för löpning men kan också registrera din träning vid cykling och simning. Detta är ett bra alternativ för dig som har en blandad träning, en Triathlon-pulsmätare.

På grund av den lätt läsbara högupplösta pekskärmen i färg, kan du redan där se din data, så ingen app på telefonen behövs, om du inte väljer coachning från Garmin Connect. Använder du GPS har du 13h batteritid men hela åtta dagar om den endast används som klocka eller i träningsläge.