Robotgräsklippare


Bäst i test robotgräsklippare 2017

Varför spendera flera timmar av din semester med att klippa gräsmattan när roboten fixar det åt dig. En robotgräsklippare klipper gräset inom ett begränsat område angivet via radiosignaler men naturligtvis fungerar inte alla robotgräsklippare lika bra. Det är därför vi guidar dig och går igenom 14 olika modeller så att du enkelt kan hitta den bästa robotgräsklipparen för dina behov.

Det finns robotgräsklippare att köpa från 6000 kronor upp till 45 000 kronor men beroende på vilken du typ av gräsklippare du väljer så får du olika funktioner. Är det exempelvis så att du vill att din robot ska klippa gräsmattan under nattetid så kan det vara bra att välja en tystgående så att dina grannar förblir glada. Innan du läser vårt stora test av 14 olika robotgräsklippare kan det vara bra att läsa vår guide om vad du bör tänka på.

 1. Bäst i test av robotgräsklippare 2017
 2. Att tänka på
 3. Köpguide för robotgräsklippare

Att köpa robotgräsklippare

Alla älskar att gå barfota på en välskött gräsmatta och allt fler väljer att köpa en gräsklippare som sköter gräsmattan själv. När du ska köpa en robotgräsklippare är det viktigt att välja en gräsklippare som matchar dina användningsbehov.

Driftsäkerheten är en av de viktigaste egenskaperna hos en robotgräsklippare, då den förväntas sköta sig själv med så lite arbete som möjligt av sin operatör, men den är beroende av robotgräsklipparens artificiella intelligens och terränghantering. Beroende på ens eget behov av andra egenskaper som kostnad, funktionalitet, effektivitet, tillförlitlighet, säkerhet, ljudnivå, program, användarvänlighet, underhåll och design, kan den bästa robotgräsklipparen variera för olika ändamål.

Vid köp av en robotgräsklippare bör köparen framförallt överväga hur ens egen gräsmatta ser ut och hur den används; till exempel behöver det tas hänsyn till dess storlek, terräng, lutning och väder, men även hur ofta gräsmattan behöver klippas, vem som egentligen använder den mest och hur klippningen därför kan anpassas efter trädgården bäst. Detta test kommer således fokusera på att presentera de fjorton bästa robotgräsklipparna på marknaden och förklara vad som gör dessa köpvärda i förhållande till det hjälper dig fylla ditt behov.

Vår kompletta guide om att köpa robotgräsklippare hittar du längre ner på sidan.


Egenskaper:

 • Maximal klippyta 800 m²
 • Maximal lutning: 25%
 • Arbetsbredd: 17cm
 • Ljudnivå: 58dB
 • Ladda/klippa intervall: 70/60 minuter

Gardena R80Li är en något mer avancerad version. Den jobbar automatisk och klarar av lutningar på upp emot 25%. Dess lyft- och lutningssensorer säkerställer användningen och förhindrar skador. Den är generellt sett flexibel och passar väl för flera sorters trädgårdar på upp emot 800 m².


Robomow RC312 GSM: Robotgräsklipparen som klipper ända ut i kanterna

Köpa robotgräsklippare Robomow RC312 GSM

Bästa pris: 11999 SEK på Hemmashoppen Fler butiker

Egenskaper:

 • Maximal klippyta: 1200 m²
 • Maximal lutning: 36%
 • Arbetsbredd: 28cm
 • Ljudnivå: 69 dB
 • Ladda/klippa intervall: 60/60 minuter

RC312 är designad på så sätt att gräsklipparen kommer åt gräsmattans kanter. RC312 har en speciell hjulfunktion som gör att det är smidigare men i hjulsystem kan det även fastna gräs som gör att det blir svårt för gräsklipparen att navigera. RC312 har också en funktion som tillåter användaren att välja om gräsklipparen ska klippa hela gräsmattan eller bara vissa områden.

– Alla tillbehör ingår inte – utan de måste köpas vid sidan av.

+ Den klipper väldigt bra och gör att du helt slipper att klippa själv