Router

Köp router med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av routrar 2017
  2. Vilken router ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Att välja rätt router för ditt hem kan vara både tidskrävande och svårt i uppsjö av produkter. Gör det enkelt och läs vårt bäst i test där vi listar allt du behöver veta om 8 routers i tiden.

De många tekniska nyheterna på routermarknaden har gjort surfingen roligare än någonsin. Men samtidigt bidrar de många valmöjligheterna till felköp. Hur ska du tänka kring nätverkskort och antenner? Gå inte miste om viktiga funktioner som du kan ha nytta av och lägg samtidigt inte mer pengar än du behöver. Vill du veta vilken som passar router dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa routrar.

Vill du ha världens snabbaste Wi-Fi? Den nya generationens router heter ASUS RT-AC66U och den är ett namn att lägga på minnet. Utrustad med 802.11ac når du hastighetsrekord på 1,75 Gbps. Det är hela 3 gånger snabbare än den tidigare 802.11n-standarden.

Med dubbla frekvensband som jobbar samtidigt kan du med fördel ladda ner musik via 2,4 GHz medan du ser på film och spelar online på 5 GHz-bandet. Det här är det perfekta köpet för digitalfantasten som vill multitaska utan fördröjningar och för den stora familjen där många delar på anslutningen.

Framtidens router är från Asus och kommer att vara en storfavorit i många år framöver. Ett extra plus för den smidiga snabbinstallationen som blir enkel även för den ovane. Dessutom två usb-ingångar som kan användas för utskrift.

Tillverkare: Asus Trådlös nätverksstandard: 802.11 a/b/g/n/ac Trådlös säkerhet: wep, wpa-psk, wpa2-psk, wpa2, wpa Anslutningar: 1 st wan, 1 st lan,

Betyg 10 av 10


Felfri router med avancerad design och hög prestanda. Finnes: Netgear Nighthawk X6 R8000. Tätt efter förstaplaceringen kommer denna imponerade router på en välförtjänt andra plats. Det här är för teknikfantasten som bara vill ha det bästa och allra senaste.

Utrustad med trippelband och sex antenner gör den livet lite enklare. Eller vad sägs om exempelvis en app där du kan övervaka nätverket? Netgear Nighthawk X6 R8000 har allt en router behöver innehålla och lite till.

Tillverkare: Netgear Trådlös nätverksanslutning: 802.11a/b/g/n/ac (ac3200) Trådlös säkerhet: Wpa, wpa2, wps Anslutningar: 4 st gigabit lan, 1 st gigabit wan, usb 3.0, usb 2.0

Betyg 9 av 10