Sekatör

Köp sekatör med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av sekatörer 2017
  2. Att tänka på & köpguide

En fin snittyta är verket av en bra sekatör och är eftersträvansvärt både på grund av utseende, likväl som för växtens välmående och minskade risk att drabbas av svamp och bakterier. Beroende på användningsområdet är olika modeller fördelaktiga. Därför kan det för det första vara bra att reda ut vilken modell sekatören ska ha. Modeller med sidoskär, vars utseende påminner om en vanlig sax, är lämplig att använda vid beskärning av fruktträd då eggen kan klippa nära stammen. Om arbetet däremot består utav att ta bort torra grenar är en sekatör med mothugg, där det ena bladet är vinklat och klipper mot det andra, ett bättre anpassat alternativ. Vill du veta mer om vilken sekatör som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa sekatörer.

Gardena Comfort 8790: Justerbart handtag för alla händer

Köpa sekatör Gardena Comfort 8790

Gardena Comfort Sekatör passar allt från stora till små händer. Den har ett justerbart handtag med mjuka greppdelar. Klarar utmärkt att knipsa smått eller klippa stort, grentjocklekar upp till 22mm. Skären är precisionsslipade och klibbskyddade. Med bara ett enhandsgrepp får du en enkel och säker låsning. Sekatören har även savspår och trådkapare. Högsta kvalitet med 25 års garanti.

– Justerbart handtag

– Enkel och säker låsning med enhandsgrepp

– Klarar grenar upp till 22mm tjocklek

– 25 års garanti


Gardena Premium BP 50: Rejält redskap för exakta klipp

Med aluminiumhandtag är den för dig som gillar rejäla, solida redskap. Den har justerbar bladspänning och vinklat skärhuvud. En sekatör som är lämplig för alla sortens arbete, allt från kvistar till grenar på upp till 22mm. Sekatören har även savspår och trådkapare. Proffssekatör med 25 års garanti.

– 2 olika fattningar för mindre eller grövre klipp

– Justerbar bladspänning och vinklat skärhuvud

– Klara grenar upp till 22mm tjocklek


Gardena BP30: Kvalitetssekatör med omslipbart bottenskär

Köpa sekatör Gardena BP30

Gardena Premium BP 30 har ergonomiska handtag som ligger fint i handen. Sekatören har savspår och trådkapare och med ett enkelt enhandsgrepp får du en säker låsning. Med utbart skär klarar den stjälkar, kvistar och grenar, upp till 20mm. Kvalitetssekatör med 25 års garanti.

– Ergonomiska handtag

– Har savspår och trådkapare

– Klarar grenar upp till 20mm tjocklek


Felco nr 6: Sekatören för dem mindre händerna

Köpa sekatör Felco nr 6

Felco nr 6 är den mest köpta och populäraste sekatören för mindre händer. Med ett ergonomiskt handtag och en inbyggd stötabsorption ger den optimalt skydd för hand och handled. Felco 6 är lätt och har ett spetsigare klipphuvud som klarar all typ av beskäring, upp till 20mm. Med skär och motskär tillverkade av härdat stål är den hållbar och klarar precisa och rena klipp. Felco 6 har en trådsax och savränna som förhindrar att bladen klibbar ihop.

– Erkänd som den finaste i världen av trädgårdsmästare i över 80 länder

– Ergonomiskt handtag med inbyggd stötabsorption

– Lättviktig


Fiskars 111520: Handtag med roterande rörelse

Köpa sekatör Fiskars 111520

Fiskars PowerGear med rullhandtag är ergonomisk med behagliga handtag som följer handens rörelse. Skärblad i rostfritt stål klipper den med precision, kvistar och grenar upp till 20mm. Den säkras med en lättanvänd låsmekanism. Fiskars sekatörer bygger på ergonomi, innovation, design och material-kvalitet.

– Ergonomisk med rullhandtag

– Skärblad i rostfritt stål

– Utbytbart klippande skär


Fiskars 111440: Sekatören för både vänster och höger hand

Fiskars Sekatör med fingerloop har ett ergonomiskt, behagligt handtag med som skyddar handen mot beskäring. Sekatören har en låg vikt och kan användas med både vänster och höger hand. Med en non-stickbeläggning skyddar den bättre mot rost. Passar bäst för färska, levande kvistar och grenar. Den har ett sidoskär som möjliggör klippning nära stammen. Kapacitet för klippning av grenar upp till 20mm. Fiskars sekatörer bygger på ergonomi, innovation, design och material-kvalitet.

– Fingerloop som skyddar hand mot beskäring

– Non-stickbeläggning som skyddar mot friktion

– Ergonomiskt handtag med SoftGrip