Självrengörande ugn

Köp självrengörande ugn med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av självrengörande ugn 2017
  2. Att tänka på & köpguide

De flesta moderna ugnar är idag utrustade med Pyrolytisk självrengöring som innebär att ugnen hettas upp till c:a 500 grader i två timmar varvid fett och rester från matlagning bränns till aska som enkelt torkas bort efteråt.

Det är en bra funktion som avsevärt underlättar köksarbetet. Dock finns det några saker du bör tänka på vid användning av en självrengörande ugn. Vill du veta mer om vilken pyrolysugn som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa självrengörande ugnar.


Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44

Bosch HBA63R250S

Köpa självrengörande ugn Bosch HBA63R250S

Med denna produkt framhåller Bosch sitt nya uppvärmningssystem Varmluft Eco som är 30 % effektivare än gränsvärdet för energiklass A* och med alla grill och bakmöjligheter kommer du här att ha stor nytta av den Pyrolytiska självrengöringen.

Ugnen har även en tydlig display med röd text och elektronisk klocka.

Energiklass A

Med leveransen medföljer:

2 x Bakplåt, emalj som tål pyrolys

1 x Grillgaller

1 x Pyrolysfast långpanna

1 x Tillbehörshållare, pyrolys


Gorenje BO73CLB

Köpa självrengörande ugn Gorenje BO73CLB

Här har man tagit fasta på design med mattsvart metall i kontrollpanelen och guldfärgade handtag. Formen är inspirerad av de traditionella vedeldade ugnarna som tillsammans med Gorenjes ventilationssystem MultiFlow 360˚ ger möjlighet till tillagning på alla 5 nivåer.

Rengöring av ugnen är här funktionen AquaClean som innebär att man häller vatten i en bakplåt och värmer ugnen till 70C varvid ångan löser smuts och matrester som torkas upp med trasa.

Energiklass A

Som tillbehör medföljer:

1 djup emaljerad bakplåt

1 emaljerad bakplåt

Ugnsgaller


Bosch Serie HBA23B122S

Köpa självrengörande ugn Bosch Serie HBA23B122S

Denna ugn ha ingen självrengörande funktion men är utrustad med EcoClean. Designen utmärker sig med glasfront som ett stilrent alternativ till rostfritt stål.

Medföljande tillbehör här är:

2 x Bakplåt i emalj

1 x Grillgaller

1 x Långpanna

Medföljande tillbehör här är:

2 x Bakplåt i emalj

1 x Grillgaller

1 x Långpanna


Siemens HB672GC1S

Köpa självrengörande ugn Siemens HB672GC1S

Hos denna ugn hittar du funktioner som: Pyrolytisk rengöring som kommer att vara dig till stor nytta här med tillagningsmöjligheter som pizzaläge och flera grillfunktioner. TFT Displayen är lätt att avläsa från alla vinklar och funktionen softMove gör att ugnsluckan öppnas och stängs extra mjukt.
Här finns åtta ungsfunktioner:
• 4D-varmluft HotAir som ger flexibilitet att använda valfri nivå i ugnen med samma resultat.
• varmluft eco
• över-/undervärme
• över-/undervärme eco
• varmluftgrill
• stor variogrill
• pizzaläge
• coolStart

Energiklass A+.

Tillbehör finns att köpa som extra tillval, bland annat: Stor glaspanna, pizzasten och baksten.


Att tänka på när du köper självrengörande ugn

Pyrolosen tar tid, det tar mellan en till tre timmar, beroende på ugn. Det bullrar en del från spisfläktarna och det kan vara störande då ugnen är i köket där man ofta sitter och äter och umgås. En del os bildas vid förbränningen. Som säkerhet är ugnsluckan låst under tiden rengöringen pågår. Med uppvärmning och avsvalning kan processen ta upp till sex timmar. Läs mer här.

Ytterligare faktorer att ta hänsyn till för att välja rätt ugn för just dig är:

Program: Är du en mästare i köket med bred repertoar som lagar mycket och olika sorters mat, ja då vill du ha program som till exempel Varmluft och ånga.

Jämnhet och temperatur: En jämn och stabil temperatur är viktigt vid bland annat ”slowfood” tillagning och avgörs i hög grad av ugnens konstruktion och val av material vid tillverkningen. Den teknikintresserade läser här.

Inställningsmenyer: Moderna ugnar har i regel en bra lättläst display men det kan vara värt att kolla i ugnens manual att menyerna är lätta att ställa in och förstå sig på.

Hållbarhet och garantier: Du gör klokt i att ta reda på vad som gäller så att du känner dig trygg med ditt köp i många år. Hallå konsument! ger dig all vägledning.

Säkerhet: Nog så viktigt att tänka på. Barnfamiljen vill t. ex. att ugnen är försedd med barnlås och tippskydd om ugnen är fristående och att ugnsluckan inte blir för het. Självrengöring avger hög värme och os som ska tas om hand på ett säkert sätt.

Underhåll: En ugn av idag ska vara så konstruerad att den är lätt underhålla och hålla ren.

Det ska vara lätt att komma åt överallt där du vill torka av och ibland skrubba lite extra.
Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44