Slåtterbalk

Köp slåtterbalk med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av slåtterbalkar 2017
  2. Vilken slåtterbalk ska jag då välja?

Sommaren är i antågande och med sommaren kommer ansning av buskar, ogräsrensning, gräsklippning och i vissa fall klippning av ängs- och hagmarker. En bra gräsklippare räcker ofta långt men ibland klarar inte ens den starkaste gräsklipparen av högt gräs, kuperad terräng, buskage och stora ytor. Då kan det vara bra att ha en slåtterbalk till hjälp. Det finns ett antal slåtterbalkar på marknaden och här nedan följer resultatet av ett antal slåtterbalkar som har testats för att du ska kunna hitta den som passar just dig. Allra sist följer en tabell med de olika slåtterbalkarnas egenskaper och specifikationer.


Stiga Silex 87 b är en slåtterbalk som klarar olika typer av vegetation på olika typer av underlag och har ett relativt brett skärblad. Silex 87 b passar dig som vill klippa såväl gräs, ogräs och buskage och behöver en slåtterbalk som klarar olika typer av underlag, kuperad terräng och sluttande mark.

Några av fördelarna med denna slåtterbalk är:

·       Bland de tystaste

·       Klarar olika typer av vegetation

·       Däcken klarar lutande mark

·       Stor motor

·       Miljövänlig

·       Höj- och sänkbart styre

·       Justerbar klipphöjd

Som synes är listan på fördelar lång men det som talar emot Silex 87 b är att den inte har någon backningsfunktion. Om man inte har som krav att ens slåtterbalk ska kunna backa är den här modellen ett bra val eftersom fördelarna är många.


Stiga Silex 95 B: En mångsidig slåtterbalk

Köpa slåtterbalk Stiga Silex 95 B

Bästa pris: 10439 SEK på Bygghemma Fler butiker

Stiga basmaskin Silex 95 b är en mångsidig maskin som kan användas som bland annat snöslunga, jordfräs och slåtterbalk. Den har ett 50 cm brett klippblad men en slåtterbalk kan köpas till. Det här är en modell som passar bra för någon som söker en maskin att använda året om och till flera ändamål än enbart slåtter.

Fördelarna med Silex 95 b är många. Några exempel är:

·       Tyst

·       Stark motor

·       Backningsfunktion

·       Styret kan justeras i höjdled och sidled

·       Mångsidig

·       Miljövänlig

·       Justerbar klipphöjd

Men Silex 95 b saknar vissa egenskaper vilket kan tala emot att välja den som exempelvis:

·       Liten klippbredd

·       Slåtterbalk måste köpas till för större klippbredd

De båda maskinerna från Stiga har ett flertal egenskaper gemensamt. De har motorer som drar mindre bränsle vilket ger en positiv inverkan på vår miljö och är en egenskap som efterfrågas idag. Alla kontroller, inklusive ett säkerhetshandtag, sitter på styret vilket gör att slåtterbalken är lätt och säker att hantera. Eftersom styret går att justera kan maskinen anpassas efter förarens höjd så det är både ergonomiskt och bekvämt att köra Stigas maskiner. Det som skiljer dem åt är att Silex 95 b har några fler funktioner och kan användas som både slåtterbalk och jordfräs.

Bästa pris: 10439 SEK på Bygghemma Fler butiker