Slåttermaskin

Köp slåttermaskin med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av slåttermaskin 2017
  2. Vilken slåttermaskin ska jag då välja?

I det här testet har vi undersökt åtta stycken handgående slåttermaskiner. Vi har tittat på vad som skiljer maskinerna åt och vilka egenskaper som kan vara bra att hålla koll på när man köper en ny slåttermaskin.

Det som skiljer de slåttermaskiner vi testat från varandra är ofta vilka typer av vegetationer och terränger de klarar av att klippa. En del fungerar bäst på ängar eller gräsmattor medan andra är bättre lämpade för ojämn terräng med tuff och grov vegetation. Fundera på vad du som köpare är ute efter. Vilken typ av gräs klipper du och hur stora områden rör det sig om? Det kan göra stor skillnad om du äger en mindre tomt, en större gård eller kanske betesmarker och odlingsområden.

Bäst i test av slåttermaskin

I det här testet tittar vi även närmare på hur användarvänliga slåttermaskinerna är. Som köpare vill man ju veta hur lätt en maskin är att köra, vad den kräver för underhåll och om den passar ens fysiska förutsättningar. En slåttermaskin kan vara hur effektiv som helst men om den är svår och tung att köra så blir klippningen inte en bekväm upplevelse och det ska den ju helst vara.

En viktig sak att tänka på när man köper en ny slåttermaskin är underhåll och livslängd. En maskin som själv håller sig ren genom att stöta bort gräs och smuts går inte sönder lika lätt. Livslängden blir längre och man behöver inte köpa nya reservdelar lika ofta. Flexibilitet kan också vara en egenskap som tilltalar många. Vissa av de slåttermaskiner vi testat kan göras om till snöplogar på vintern, vilket är praktiskt för den som behöver både slåttermaskin och snöplog men inte har så mycket plats.

Vi har tittat på många olika kvaliteter hos de åtta slåttermaskinerna i vårt test. Hoppas du hittar just det du behöver!

AL-KO BM 875 är en stabil slåtterbalk som kan klippa allt från gräsmattor till kraftig vild vegetation i ojämn terräng. Den tar sig igenom stora mängder gräs och är lätt att manövrera. AL-KO BM 875 är enkel att hålla ren tack vare att den flexibla gräsavvisande kåpan som inte låter gräset fastna på slåtterbalken. Den kapslade medbringaren skyddar också mot att smuts tar sin in i maskineriet och på så vis håller slåtterbalken längre. AL-KO BM 875 är självgående och säker då den har klippstopp.

Kniven är specialhärdad med kantskydd och håller därför skärpan. AL-KO BM 875 har handtag som är utformade för att passa föraren och kan höjas och sänkas efter behov. Handtagen är vibrationsdämpande, vilket underlättar för föraren att klippa jämnt under behagliga förhållanden. Om man köper till snökedjor och plogblad till sin AL-KO BM 875 kan man också använda den på vintern. Den är med andra ord både mångsidig och pålitlig och passar den som vill ha en långlivad och lättsam slåtterbalk som inte kräver så mycket skötsel.

Vikt: 54 kg Röjer med: Kniv Arbetsbredd: 87 cm Vinterbruk: Ja Självgående: Ja


Nima 870 XM50

Köpa slåttermaskin Nima 870 XM50

Nima 870 XM50 kan användas för många olika ändamål men lämpar sig extra väl för särskilt tunga terrängförhållanden. Den klarar fungerar utmärkt för att klippa stora gräsytor och ängar. Nima 870 XM50 är kraftfull och stadig men samtidigt mycket lätt att manövrera tack vare att den är självgående och har justerbara handtag. Framdriften och knivbalken kan båda kopplas ur vid behov för att minska risken för olyckor.

Det finns även möjlighet att använda Nima 870 XM50 under vintertid om man kompletterar med plogblad och snökedjor. En stor fördel med Nima 870 XM50 är att det är en relativt tyst slåtterbalk. Detta betyder att grannskapet inte behöver störas av klippningen och att föraren själv inte behöver utsättas för skadligt buller. Slåtterbalken är därför mycket lämplig i tätare bostadsområden och för personer med känslig hörsel.

Röjer med: Kniv Arbetsbredd: 87 cm Vinterbruk: Ja Självgående: Ja


AL-KO BM 870

Köpa slåttermaskin AL-KO BM 870

AL-KO BM 870 klipper både långt gräs och tjockare ogräs på mellanstora ytor upp till 1 000 kvadratmeter. Den är självgående och utrustad klippstopp, vilket gör den säker och lätthanterad. AL-KO BM 870 har en flexibel gräsavvisande kåpa och väl inbyggt drivsystem som förhindrar att gräs fastnar på och inuti maskinen. Detta underlättar rengöring och ger AL-KO BM 870 en längre livslängd. Kniven är härdad och har kantskydd vilket förhindrar att den tar skada och blir slö.

Handtagen har vibrationsdämpande effekt som tillåter smidig och säker klippning. Handtagen kan också justeras efter förarens behov för större bekvämlighet. AL-KO BM 870 kan också användas på vintern om man väljer att köpa till ett plogblad och snökedjor. AL-KO BM 870 fungerar väl för den som vill ha en lätthanterlig och funktionell slåtterbalk och som inte har jättestora ytor att klippa.

Vikt: 50 kg Röjer med: Kniv Arbetsbredd: 87 cm Vinterbruk: Ja Självgående: Ja


MTD BM 87-35 passar perfekt till stora områden med högt gräs där en vanlig gräsklippare inte tar sig fram. Den passar särskilt bra för småskaliga jordbrukare, djuruppfödare och andra som odlar djurfoder i mindre mängder eller spannmål för eget bruk. MTD BM 87-35 klarar både att skörda och att klippa gräsmarker. Den är självgående och fungerar bra i ojämn terräng och i sluttningar. Vid klippning av högt gräs gör plastskyddet längst fram på MTD BM 87-35 att det avklippta gräset skjuts åt sidorna. På så vis faller inte gräset tillbaka under hjulen och det blir lättare att ta sig fram

MTD BM 87-35 har en kraftfull knivbalk med skär som inte klibbar och som lätt kan bytas ut. Det är en flexibel maskin med justerbar klipphöjd och fällbara handtag för lättare förvaring och transport. Med snökedjor och plogblad kan MTD BM 87-35 användas som snöplog på vintern. MTD BM 87-35 är en funktionell och smidig maskin för lite grövre arbeten och mindre odlingsmarker.

Vikt: 53 kg Röjer med: Kniv Arbetsbredd: 87 cm Vinterbruk: Ja Självgående: Ja