Snöslunga

Köp snöslunga med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av snöslunga 2017
  2. Vilken snöslunga ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Rätt snöslunga sparar både tid och kraft, men vad ska man tänka på vid köpet för att bli nöjd? Vi har testat tio olika varianter, och ska nu göra vårt bästa för att hjälpa just dig att hitta rätt.

Vid valet av snöslunga är det framförallt viktigt att bestämma vilka behov just du har. Är det en liten och ojämn yta som ska röjas är det smidigare med en liten och lätt snöslunga, medan en stor och jämn yta kanske kräver en större och kraftfullare maskin. Bor man i södra Sverige, där det sällan kommer mycket snö, behöver man kanske inte heller investera i en lika stark snöslunga som någon som bor längre norrut och oftare får rikligt med snö. Vill du veta mer om vilken snöslunga som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa snöslungor.

Detta är en otroligt prisvärd tvåstegsslunga som klarar de allra flesta typer av snö. En kraftfull motor och ordentliga gummihjul gör att den sällan kör fast, och strålkastaren gör den enkel att använda även i vintermörkret som faller på så tidigt.

Snöröjningen blir dessutom effektiv tack vare en generös arbetsbredd och väl tilltagen kastlängd. Bensinmotorn är enkel att starta men om den skulle krångla finns det möjlighet för elstart. Det här är vår testvinnare och också den vi tror skulle passa de allra flesta av våra läsare!

Steg: 2-steg Motortyp: Bensin Vikt: 83kg Kastlängd: 15m


En mycket kraftfull snöslunga för den som vill investera lite mer. Den klarar all typ av snö och den klarar mycket snö. Kraftiga hjul och en stark motor gör att den inte kör fast trots dåligt underlag. Tyngden gör den dock lite svår att manövrera.

Det här är en lyxig slunga med uppvärmda handtag, många växlar och otroligt hög kapacitet och för den som röjer stora ytor med mycket snö är den ett självklart val!

Steg: 2-steg Motortyp: bensin Växlar: 6 fram, 2 bak Vikt: 118kg Strålkastare: Ja