Sopmaskin

Köp sopmaskin med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av sopmaskin 2017
  2. Vilken sopmaskin ska jag då välja?

Vi kan alla hålla med om att städning är någonting vi inte direkt är sugna att lägga speciellt mycket tid och energi på. Genom att införskaffa en riktigt bra sopmaskin kan du lägga den där värdefulla tiden på annat och bespara dig på både kraft, tid och humör. Det är dock lätt att drunkna i all information som finns därute, vi har därför valt ut de åtta bästa sopmaskinerna på marknaden just nu så att du bara ska kunna välja den bästa för just dig. Vi har tittat på en rad olika typer av maskiner som skiljer sig åt i både storlek, pris, hållbarhet, flexibilitet och styrka. De faktorer som vi prioriterade i testet var främst hur pass mångfasetterade och användarvänliga de olika maskinerna var i jämförelse med varandra.


Bäst i test av sopmaskin

Det som är viktigt att tänka på när du ska välja en sopmaskin är att fråga dig själv: hur och var behöver jag kunna använda den? Vill jag ha en lättmanövrerad och nätt modell för att städa inomhus eller vill jag ha någonting lite robustare för lite grövre rengöring? Behöver jag en motor driven maskin eller räcker det med en manuell? Du kanske skulle vilja ha en med justerbart handtag så att även de minsta familjemedlemmarna kan hjälpa till med städningen eller är det kanske viktigt för dig att den får plats att förvara i skrubben. Den ekonomiska faktorn kanske är något väldigt väsentlig för dig eller så tycker du att den estetiska biten väger tungt. Det finns inget rätt och fel och det finns sannerligen en sopmaskin för alla sorters behov. Ta en titt på testet här nedanför och se vilken av dem som skulle passa dig och ditt liv bäst.


Kränzle 2+2

Köpa sopmaskin Kränzle 2+2

Bäst i test! Det här är en nätt, smidig och lättmanövrerad sopmaskin med ett slagtåligt plasthölje som är lika hållbar som den är tilltalande för ögat. Kränzle 2+2 är en utmärkt maskin för både inomhus­ och utomhusbruk med en rymlig behållare som samlar upp smuts både hemma, i verkstaden eller i sommarstugan.

Hjulen är stabila och gjorda av naturligt gummi vilket gör detta till en maskin att räkna med i flera år framöver. Med en imponerande arbetsbredd är den både snabb och effektiv utan att kännas stor och klumpig. Den är även miljövänlig och den vikbara funktionen gör det möjligt att lätt förvara den i skrubben eller varför inte slänga den i bakluckan och därmed alltid ha den nära till hands.

Drivkälla: Manuell Arbetsbredd: 800 mm Uppsamlare:: 40 liter

BK900 Nilfisk

Köpa sopmaskin BK900 Nilfisk

Inte långt efter Kränzle 2+2 har vi den fantastiska sopmaskinen BK900 Nilfisk. Det finns tyvärr inte obegränsat med sopmaskiner på marknaden som är både robusta och samtidigt lätta att transportera, men Nilfisk BK900 är definitivt en av dem. Detta är en manuell manövrerad stabil maskin med en smal stålstomme och en stor borste framtill som gör ett bra jobb vid rengöring i hörnor eller i små utrymme såväl inomhus som utomhus.

Behållaren är rymlig och med hjälp av det vikbara handtaget är den lätt att montera ner och fraktas. BK900 Nilfisk är ett bra val om du är ute efter effektiv rengöring i små utrymmen och lätt vill kunna fälla ihop och ta den med dig.

Drivkälla: Manuell Arbetsbredd: 690 mm Uppsamlare: 40 liter


Manuell sopmaskin Pro

Köpa sopmaskin Manuell sopmaskin Pro

På tredje plats har vi Manuell sopmaskin Pro som passar utmärkt för dig som behöver städhjälp hemma, på jobb eller i sommarstugan. Eftersom den har ett väldigt effektivt dammfilter är den ideal för användning inomhus eller i miljö med mycket smådamm, men den gör även bra ifrån sig utomhus och på ojämna ytor tack vare de två stabila borstarna framtill.

Detta är en rejäl maskin med en vid arbetsbredd som klarar av att städa upp både mindre och större mängder smuts. Den har en rymlig uppsamlingsbehållare som kräver minimalt underhåll och en väldigt användbar hopfällbar funktion.

Drivkälla: Manuell Arbetsbredd: 920 mm Uppsamlare: 40 liter


MTD Optima Power Brush Sweeper PS700

Köpa sopmaskin MTD Optima Power Brush Sweeper PS700

Detta är en kraftfull motor driven sopmaskin som består av en stor borste som tar det där med städning på fullt allvar. MTD sopmaskin Optima Power Brush är en tillförlitlig och allsidig rengöringsmaskin som, tack var de 5 växlarna, är överraskande flexibel med tanke på dess kraftiga hjul. Stort plus är att den är miljövänlig och att borsten är avtagbar och därmed lätt kan bytas ut mot exempelvis ett snöblad.

Sopmaskinen kommer inte med en inkluderad uppsamlingsbehållare men även den finns tillgänglig att köpa till som tillbehör. MTD Optima är en sopmaskin för användning utomhus och det något saftiga priset är den värd då den visade sig vara effektiv på alla sorters underlag och dessutom användbar året runt.

Drivkälla: MTD OHV motor Arbetsbredd: 700 mm Uppsamlare: Tillgänglig att köpa till (inte inkluderad)


Kärcher S500 550 mm

Köpa sopmaskin Kärcher S500 550 mm

Den här sopmaskinen är för dig som är trött på att lägga timmar på att sopa med en vanlig sopborste. Kärcher S500 kan göra jobbet åt dig, och det billigt! Detta är ett nätt och smidigt alternativ till att sopa med kvast eftersom den inte kräver stor plats för förvaring och lätt kommer åt i hörn och små utrymmen.

En liten bieffekt till att den är så behändig och smal är att även uppsamlingsbehållaren är liten vilket kan innebära att den behövs tömmas lite oftare. Annars är den lättmanövrerad och med det justerbara handtaget kan även den minsta familjemedlemmen hjälpa till att städa! För en billig peng får du en välfungerande sopmaskin för hemmabruk, varken mer eller mindre.

Drivkälla: Manuell Arbetsbredd: 550 mm Uppsamlare: 16 liter


Radial sopmaskin

Köpa sopmaskin Radial sopmaskin

Den här motordrivna sopmaskinen är ett bra val till dig som behöver hjälp med städning i stora industriella miljöer. Med den massiva borsten framtill är Radial sopmaskin ideal för att hantera de där tunga städjobben eller för att exempelvis rensa bort stora mängder vatten.

Denna sopmaskinen fungerar även för att skotta snö men saknar tyvärr andra funktioner som uppsamlingsbehållare och flexibilitet i små utrymmen. För att få ut mest av Radial

sopmaskin så använd den på trottoarer, gårdsplaner, i stall, lador eller på andra stora öppna ytor.

Drivkälla: 12 v motor Arbetsbredd: 850 mm


VidaXL handdriven sopmaskin

Köpa sopmaskin VidaXL handdriven sopmaskin

Med en väldigt tilltalande och minimal design är den här manuellt drivna sopmaskinen en fröjd för ögat och något jag inte skulle ha emot att ha stående hemma. VidaXL handdrivna sopmaskins funktionalitet är dock begränsad till endast inomhusbruk då den främst är till för de lite mindre städjobben och har en något liten uppsamlingsbehållare.

Den kommer med två borstar framtill och stora stabila hjul och är en elegant sopmaskin som är ett bra alternativ vid rengöring på små ytor hemma, i garaget eller varför inte i ateljén. Med tanke på det låga priset så är detta en förvånansvärt hållbar maskin som du alldeles säkert kommer att ha mycket användning för.

Drivkälla: Manuell Arbetsbredd: 700 mm Uppsamlare: 20 liter:


L69 sopmaskin

Köpa sopmaskin L69 sopmaskin

Det här är inte en leksak att låta barnbarnet leka med på verandan, utan snarare en kraftfull industriell sopmaskin för användning i professionella miljöer. Med dess stabila hjul och slittåliga motorhuvud passar den bäst att använda på stora, öppna ytor som helst dessutom är riktigt smutsiga.

L69 är en kraftig maskin som kommer att göra grovjobbet åt dig ­ om du har råd! Det här är den minst ekonomiska sopmaskinen i testet och om pengar inte är ett problem så finns det många tillbehör som skulle kunna göra detta till en maskin att ha mycket användning för året runt.

Drivkälla: Honda GCV 1350HV motor Arbetsbredd: 700 mm Uppsamlare: Tillgänglig att köpa till (inte inkluderad)


Vilken sopmaskin är då bästa valet för mig?

Mitt råd när du ska välja en sopmaskin är att inte bara gå och köpa den högst rankade direkt, även om detta är väldigt lockande, utan att verkligen tänka efter vad du behöver. Bli inte vilseledd av vissa maskiners häftiga funktioner utan titta på dina egna realistiska behov. Gå inte på fällan att köpa den dyraste industriella sopmaskinen med snöblad om allt du egentligen behöver är en liten, nätt sopmaskin till jobbet. Det är lätt att hamna i fällan att köpa något överambitiöst som till slut hamnar i källaren och samlar damm och kostar pengar. Undvik den fällan genom att tänka realistiskt. Min rekommendation är därför att om du letar efter en användarvänlig och lätthanterlig sopmaskin som gör lika bra jobb utomhus som inomhus så är Kränzle 2+2 det givna valet.

Både BK900 Nilfisk, Manuel sopmaskin Pro Och Kränzle 2+2 är pålitliga och allsidiga sopmaskiner som fungerar extra bra till dig som lätt vill kunna transportera dem. Om du däremot vill ha en maskin för endast inomhusbruk och det är viktigt för dig att den är miljövänlig så är Manual sopmaskin Pro kanske ett av de bättre alternativen till dig. Om du är på jakt efter en maskin som lätt gör rent inne i hörn och små utrymmen så kan det inte bli fel med varken BK900 Nilfisk eller Kärcher S500 550 mm.

MTD sopmaskin Optima är den bästa motordrivna sopmaskinen i testet och det givna valet om du behöver något kraftfullare och dessutom vill ha möjlighet att köpa till diverse tillbehör. Längst ner på listan hittar vi, kanske inte så överraskande, både den billigaste och den dyraste modellen. Den manuella sopmaskinen VidaXL är en elegant maskin som tyvärr saknar en del funktioner som exempelvis dammfilter, rymlig uppsamlingsbehållare och ett generellt stabilt intryck för att kunna hamna längre upp på listan.

Om du behöver en fungerande sopmaskin som kanske inte är lika slittåliga som de dyrare modellerna, för användning hemma eller i garaget så är detta ett bra val. Om du däremot behöver en mer kraftfull maskin för öppnare ytor och inte har något emot att köpa dyra tillbehör så är L69 ett bra val. Om inte, så kanske MTD sopmaskin Optima är ett smartare val.

Ha tålamod och ta din tid när du väljer ut en sopmaskin, köp inte bara den mest rekommenderade. Slutligen så hoppas jag att detta testet har hjälpt dig lite i jakten efter den perfekta sopmaskinen och förhoppningsvis kan den fungera som en bra bas och en användbar guide i den snåriga sopmaskinsdjungeln.