Spikpistol

Köp spikpistol med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av spikpistol 2017
  2. Vilken spikpistol ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Ska du byta lister i ditt hem, sätta träpanel på huset eller byta tak? Funderar du kanske på att skaffa dig en spikpistol för att underlätta arbetet? Det är många saker att tänka på innan du går ut på marknaden och ska välja bland en uppsjö av pistoler i olika modeller och prisklasser. Och frågan är om inte den traditionella metoden med hammare och spik ändå är att föredra trots spikpistolens överlägsenhet i många avseenden.

Spikpistoler används idag i industrin men också ute på byggnadsfirmorna. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att en bra spikpistol kan spara både tid och energi. Projekt kan utföras mer effektivt, kvaliteten på arbetet blir bättre och man sparar på armstyrkan hos arbetaren som ska utföra arbetet i jämförelse med metoden med sedvanlig hammare och spik. Det är därför ganska förståeligt att man som hemmasnickare kan lockas av en spikpistol även för mindre arbeten i hemmet. Vill du veta mer om vilken spikpistol som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa spikpistoler.

Bäst i test av spikpistol

Nu kan du lägga hammaren på hyllan och låta spikpistolen göra det stora jobbet åt dig. På marknaden finns idag ett antal maskiner att välja på. Har du tillgång till tryckluft finns det flera varianter att tillgå. Vill du hellre ha en sladdlös maskin har de batteridrivna vekrygen tagit sig in på maknaden med storm. Men vilken ska man välja? Här nedan listar vi upp tekniska egenskaper samt bra att tänka på saker hos åtta populära märken.

Makita AF505

Köpa spikpistol Makita AF505

Makita AF505 är en liten och behändig spikpistol men med imponerande magasinskapacitet. Dess gummerade handtag och kropp gör den till en bekväm maskin att arbeta med och den lämnar också minimala repskador på arbetsytan tack vare sin smala nos. Den har dessutom en extremt låg rekyl- och ljudnivå.

Extra bra funktioner är vridbar frånluftskanal som kan vridas runt 360° och ett toppladdat magasin för enkel laddning. AF505 passar bäst för enklare arbeten som t.ex. lister, socklar och skivor.

Tekniska data Strömkälla: Tryckluft Drifttryck: 6-8 bar Spiklängd: 15-50mm Dyckertdiameter: 1,2 mm Magasinskapacitet: 100 Vikt: 1,4 kg Garanti: 1 år


Makita AN923K är en tryckluftsdriven rakbandad spikpistol i stabil och tålig konstruktion. Spikpistolen har ett ergonomiskt gummiklätt handtag för en säker och bekväm arbetsställning. Du kan välja att avfyra singel- och serieskott, och enkelt justera spikdjup.

Frånluften kan riktas åt flera håll. Maskinen kan inte avfyras om magasinet är tomt.

Teknisk data Rakbandad spik: 50-90 mm Magasinkapacitet: 64-74 spik Magasinvinkel: 21° Drifttryck: 4,5-8,5 bar Vikt: 3,9 kg Garanti: 1 år


Makita AN943K är precis som sin jämlike AN923K en tryckluftsdriven spikpistol med ett ergonomiskt gummerat handtag för en säker och bekväm arbetsställning. Du kan välja att avfyra singel- och serieskott, och enkelt justera spikdjup. Frånluften kan riktas åt flera håll.

Förutom att den även är en rakbandad maskin finns även funktionen för allroundspikning med 34° rakbandad spik med D-huvud. En extra bred bälteskrok gör det ännu mer behändigt. Pistolen kan inte avfyras om magasinet är tomt.

Teknisk data Strömkälla: tryckluft Drifttryck: 4,4 – 8,3 bar Spiklängd: 50-90 mm Magasinkapacitet: 60-84 Magasinvinkel: 34 ° Spikdiameter: 2,9 – 3,3 mm Garanti: 1 år