Stegräknare

Köp stegräknare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av stegräknare 2017
  2. Vilken stegräknare ska jag då välja?

En del vill endast veta hur mycket de går på en dag, vissa använder sig av stegräknaren som en rolig hjälp till att gå ner i vikt och andra gör stegtävlingar av det hela. Ja, anledningarna är många och, med tanke på det stora utbudet av olika stegräknare, vad är bra att tänka på innan man väljer sin egen stegräknare? Det finns stegräknare som gör mycket mer än bara håller koll på dina steg! De kan mäta puls, avstånd och till och med mäta fett- och kaloriförbränning. Du väljer din stegräknare beroende på vad du vill använda den till.


Bäst i test av stegräknare

Är det i samband med en diet som du ska köpa en stegräkna så passar sig en Omron Walking Style III, med alla dess funktioner, mycket bättre än en Silva Ex Step, som enbart räknar dina steg. För att hjälpa just dig till att välja din egen stegräknare utifrån dina egna behov, har jag därför skrivit ihop en lista med åtta olika stegräknare, alla med olika funktioner och utséende.


Silva Ex Step

Köpa stegräknare Silva Ex Step

Inget krångel med den här kompakta och prisvärda stegräknaren. Den är extremt lättanvänd och gör det den ska; nämligen räknar dina steg. Du fäster den enkelt i byxlinningen eller i skärpet och som en extra säkerhet kommer den med en säkerhetssnodd som förhindrar oönskat tappande.

Men skulle du trots det tappa den, så klarar den ett fall på två meter i trägolv. Den har dessutom två års garanti och en batteritid på ca ett år. En perfekt stegräknare för dig som vill hålla det enkelt men ändå få kvalitet för pengarna.


Silva Ex10 Step

Köpa stegräknare Silva Ex10 Step

Även den här snygga, lilla stegräknaren gör det den ska; den räknar dina steg. Inga inställningar krävs för den här och det är bara att hänga den runt halsen och sedan ut och gå.

Silva Ex10 Step använder sig utav 45º Accumotion, vilket innebär att den kan lutas i upp till 45° vinkel utan att funktionen försämras. Den är enkel att använda, vattentålig och sparar batteri genom att sätta sig i standby-läge när den ej används. Helt rätt för dig som vill hålla det enkelt, prisvärt och som vill ha den med dig även när det regnar.


Ett väldigt snyggt aktivitetsarmband för dig som vill vara mer diskret. Just den här aktivitetsmätaren är lite mer avancerad än en vanlig stegräknare. Den används tillsammans med en app på mobiltelefonen och har flera olika funktioner så som sömnmätning och matloggning.

Då bandet inte har någon skärm så sköts allting via appen, vilket innebär att man alltid måste ha mobilen med sig. Det är en stänkskyddad produkt som klarar regn och svett men ej bad. Jawbone up3 fungerar lite som en personlig tränare; med hjälp av appen har du koll på matintag, dryck och sömn och den hjälper dig att nå dina hälsomål.

Armbandet påminner dig dessutom, bland annat om att dricka vatten och att lägga dig i tid. Armbandet är snyggt, smidigt och bekvämt att använda och har en batteritid på ca 7 dagar. Det här bandet skulle jag rekommendera för dig som vill ha bra koll på din diet, din träning och din hälsa överlag och som ibland kan behöva påminnas om när det är dags att lägga sig för att få den sömn du behöver.

Silva Ex Plus

En smidig liten stegräknare som automatiskt tar tiden när du går. Silva Ex Plus är så enkel att använda att du bara behöver ställa in steglängd samt vikt och sedan är du redo att röra dig. Du spänner fast stegräknaren i skärpet eller i byxlinningen och som extra säkerhet kommer Ex Plus med en säkehetslina, allt för att du inte ska tappa din enhet.

Dock verkar Silva ha släppt lite på kvaliteten då klämman på Ex Plus verkar ge upp efter en kort period. Men Silvas produkter kommer med en 2 års garanti, så detta borde enbart vara en tillfällighet.

För att inte räkna med oönskade rörelser, krävs att du tar hyfsat bestämda steg med den här enheten och inga smygsteg. En enkel och lätt produkt för den som vill ha lite mer än bara stegräkning.