Stegräknare

Köp stegräknare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av stegräknare 2017
  2. Vilken stegräknare ska jag då välja?

En del vill endast veta hur mycket de går på en dag, vissa använder sig av stegräknaren som en rolig hjälp till att gå ner i vikt och andra gör stegtävlingar av det hela. Ja, anledningarna är många och, med tanke på det stora utbudet av olika stegräknare, vad är bra att tänka på innan man väljer sin egen stegräknare? Det finns stegräknare som gör mycket mer än bara håller koll på dina steg! De kan mäta puls, avstånd och till och med mäta fett- och kaloriförbränning. Du väljer din stegräknare beroende på vad du vill använda den till.


Bäst i test av stegräknare

Är det i samband med en diet som du ska köpa en stegräkna så passar sig en Omron Walking Style III, med alla dess funktioner, mycket bättre än en Silva Ex Step, som enbart räknar dina steg. För att hjälpa just dig till att välja din egen stegräknare utifrån dina egna behov, har jag därför skrivit ihop en lista med åtta olika stegräknare, alla med olika funktioner och utséende.


Silva Ex Step

Köpa stegräknare Silva Ex Step

Inget krångel med den här kompakta och prisvärda stegräknaren. Den är extremt lättanvänd och gör det den ska; nämligen räknar dina steg. Du fäster den enkelt i byxlinningen eller i skärpet och som en extra säkerhet kommer den med en säkerhetssnodd som förhindrar oönskat tappande.

Men skulle du trots det tappa den, så klarar den ett fall på två meter i trägolv. Den har dessutom två års garanti och en batteritid på ca ett år. En perfekt stegräknare för dig som vill hålla det enkelt men ändå få kvalitet för pengarna.


Silva Ex10 Step

Köpa stegräknare Silva Ex10 Step

Även den här snygga, lilla stegräknaren gör det den ska; den räknar dina steg. Inga inställningar krävs för den här och det är bara att hänga den runt halsen och sedan ut och gå.

Silva Ex10 Step använder sig utav 45º Accumotion, vilket innebär att den kan lutas i upp till 45° vinkel utan att funktionen försämras. Den är enkel att använda, vattentålig och sparar batteri genom att sätta sig i standby-läge när den ej används. Helt rätt för dig som vill hålla det enkelt, prisvärt och som vill ha den med dig även när det regnar.


Jawbone up3

Köpa stegräknare Jawbone up3

Ett väldigt snyggt aktivitetsarmband för dig som vill vara mer diskret. Just den här aktivitetsmätaren är lite mer avancerad än en vanlig stegräknare. Den används tillsammans med en app på mobiltelefonen och har flera olika funktioner så som sömnmätning och matloggning.

Då bandet inte har någon skärm så sköts allting via appen, vilket innebär att man alltid måste ha mobilen med sig. Det är en stänkskyddad produkt som klarar regn och svett men ej bad. Jawbone up3 fungerar lite som en personlig tränare; med hjälp av appen har du koll på matintag, dryck och sömn och den hjälper dig att nå dina hälsomål.

Armbandet påminner dig dessutom, bland annat om att dricka vatten och att lägga dig i tid. Armbandet är snyggt, smidigt och bekvämt att använda och har en batteritid på ca 7 dagar. Det här bandet skulle jag rekommendera för dig som vill ha bra koll på din diet, din träning och din hälsa överlag och som ibland kan behöva påminnas om när det är dags att lägga sig för att få den sömn du behöver.

Silva Ex Plus

Köpa stegräknare Silva Ex Plus

En smidig liten stegräknare som automatiskt tar tiden när du går. Silva Ex Plus är så enkel att använda att du bara behöver ställa in steglängd samt vikt och sedan är du redo att röra dig. Du spänner fast stegräknaren i skärpet eller i byxlinningen och som extra säkerhet kommer Ex Plus med en säkehetslina, allt för att du inte ska tappa din enhet.

Dock verkar Silva ha släppt lite på kvaliteten då klämman på Ex Plus verkar ge upp efter en kort period. Men Silvas produkter kommer med en 2 års garanti, så detta borde enbart vara en tillfällighet.

För att inte räkna med oönskade rörelser, krävs att du tar hyfsat bestämda steg med den här enheten och inga smygsteg. En enkel och lätt produkt för den som vill ha lite mer än bara stegräkning.


Omron Jog Style

Köpa stegräknare Omron Jog Style

Stegräknaren för dig som joggar eller springer. Ställ in information så som din vikt, längd och steglängd och Omron Jog Style sköter resten. Bär den runt halsen, i fickan eller i byxlinningen, tryck på startknappen och börja springa. Vid löpning rekommenderas att man bär den i linningen.

. Efter träningen fortsätter Omron Jog Style att mäta av dina steg och kaloriförbrukning. Den registrerar fysisk aktivitet när du går, samt intensivare aktivitet vid joggning eller löpning. Om ditt träningspass pågår i mer än 30 minuter visas meddelandet “Good job” på skärmen när du avslutar träningspasset som en trevlig liten uppmuntring.


Polar Loop

Köpa stegräknare Polar Loop

Aktivitetsarmbandet med skärm! Polar Loop är snyggt, bekvämt och diskret, för dig som önskar det. Den kan verka lite krånglig att komma igång med men när den väl sitter på armen är det inga problem att använda den. Till att börja med måste du klippa i bandet. Polar loop är stort i omfång, men du får en papperslinjal med i paketet som du mäter din handled med för att veta hur mycket du ska klippa, men innan du klipper måste du lossa spännet helt från bandet, vilket du gör enkelt med en liten manick som också medföljer i paketet.

Efter det får du ladda ner Polar FlowSync till datorn som används för att bl.a. uppdatera bandet och för att synkronisera aktiviets data. När det är gjort kan du även ladda ner en app till mobilen, vilket gör det hela mycket enklare. Sen är det bara att sätta fast bandet och du är redo.

Skärmen kan vara svår att tyda i dagsljus, men lyser starkt och bra annars.

Trycker du på den enda knappen på bandet så lyser skärmen upp i endast 2 sekunder, för att spara batteri. Vilket verkar kunna behövas. Batteriet ska (och gör det enligt en del) hålla i upp till 6, 7 dagar, detta verkar dock vara ett problem då de flesta inte får batteriet att hålla i mer än ca 2, 3 dagar. En anledning till det hela kan ha att göra med att skärmen lyser upp när man duschar, det har så klart även att göra med hur man använder bandet. Trycker man på knappen för att ständigt se vad klockan är eller hur många steg man tagit så har det självklart en stor inverkan på batteriets längd.

Det här bandet är helt och hållet vattentätt, vilket är riktigt bra, men på grund utav den något dåliga batteritiden och det faktum att spännet inte är fungerbart för nickelallergiker så får det här aktivitetsarmbandet, tyvärr, inte så bra betyg som den förtjänar. Men är du inte nickelallergiker och inte heller har något emot att ladda bandet lite då och då så är det här definitivt en produkt att lägga tid och energi på!


Sony Smartband 2

Köpa stegräknare Sony Smartband 2

Smartband är helt klart rätt namn på det här aktivitetsarmbandet. Det här är bandet för dig som verkligen vill ha koll! Sony Smartband 2 håller koll på allt åt dig, inklusive puls och stressnivå så du vet när det är dags att ta det lugnt och på så sätt får ett mer balanserat liv. Riktigt smidigt för dig som stressar mycket i vardagen. Bandet används i samband med Lifelog appen som tillåter dig att se dina aktiviteter månader tillbaka, till skillnad på de flesta andra som endast samlar data i några få dagar.

Armbandet är gjort i silikon och är väldigt bekvämt att använda, men kan vara lite krångligt att få på och av handleden, vilket i sin tur resulterar i att du inte behöver vara orolig över att tappa bandet. Sony Smartband 2 är vattentät ned till 3 meters djup har en batteritid på ca 2 dygn. Ca 5 dygn med pulsmätning avslagen och laddas på bara 30 minuter

Det här verkar vara det enda aktivitetsarmbandet som sköter sitt jobb utan att behöva vara kopplat till bluetooth, men vill du bli uppmärksammad på inkommande samtal, sms och andra aviseringar så behöver bluetooth vara kopplad till bandet. Det här bandet är för dig som verkligen vill ha koll på din hälsa och för dig som vill sköta det mesta via armbandet istället för att dra upp telefonen ur fickan för jämnan.


Omron Walking Style III

Köpa stegräknare Omron Walking Style III

Stegräknaren som levererar! Den är enkel att använda, billig och går du 10.000 steg på en dag så kommer det en symbol i form av en liten gubbe som lyfter armarna av glädje. Omron Walking Style III har vunnit bäst i test sedan tidigare, den har fått väldigt bra recensioner och den är bland de bästa stegräknarna på marknaden. Den är validerad av finska UKK institutet vilket är ett bevis på dess enorma exakthet och precision. Den här stegräknaren gör det den ska och lite till utan att svika.

Bär den i fickan, runt halsen, på höften eller t.o.m. i väskan och Omron Walking Style III presterar. Den räknar steg, fett- och kaloriförbränning och mycket mer, och den gör det med exakthet. Den har en batteritid på ca 1 år. Slimmad och lättviktig kan du ha den med dig överallt och en innbyggd klocka gör att du alltid kan se vad klockan är eller när du påbörjade en aktivitet och hur länge du varit igång. En stegräknare som klarar att maskintvättas i 40 grader och ändå fungerar perfekt efter torkning måste bara vara den bästa.


Vilken stegräknare är då bästa valet för mig?

Det är inte alltid man känner sig motiverad till att gå ut och röra på sig, men med en stegräknare blir det lite roligare och lite lättare. En stegräknare ska vara personlig och passa dina egna behov. Dessa 8 stegräknare är alla bra på sitt sätt och fyller olika behov. Omron Walking Style III känns som ett givet val då den är noggrann, den presterar och den är billig i förhållande till hur bra den faktiskt är, men för dig som vill ha ut mycket mer och vill ha riktig koll på allt vad gäller hälsa, diet och träning eller bara vill vara diskret med att du använder dig av träningshjälp, så rekommenderas något utav aktivitetsarmbanden. Är du däremot inte intresserad utav alla dessa funktioner och föredrar en stegräknare som enbart räknar dina steg, som en stegräknare borde göra, så är Silva Ex Step eller Silva Ex10 Step det självklara valet.


Silva Ex StepSilva Ex Step
Silva Ex10 StepSilva Ex10 Step
Jawbone up3Jawbone up3
Silva Ex PlusSilva Ex Plus
Omron Jog StyleOmron Jog Style
Polar LoopPolar Loop
Sony Smartband 2Sony Smartband 2