Sticksåg

Köp sticksåg med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av sticksågar 2017
  2. Vilken sticksåg ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Har du planer på att snygga till det där hemma eller i sommarstugan? Vill du bygga en DVD-hylla, pigga upp förstukvisten med snickarglädje, såga upp ett uttag i en gipsvägg, göra en ny kryddhylla till köket eller lägga trall på uteplatsen?

Oavsett vilket, så är en liten, lätt och smidig sticksåg en enkel och lättanvänd hjälpreda. Den sågar i trä, plast, metall, gips och aluminium, den kapar brädor och lister och den passar fint till figursågning. En sticksåg kan ha ett sågdjup på ända upp till 160 mm vid arbete i trä och upp till 10 mm i metall, och den är kort sagt ett bra och användbart verktyg för hemmafixaren. Vill du veta mer om vilken sticksåg som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa sticksågar.

GST 90 E Professional Bosch: Bästsäljande stavhandtags-modell från världsledande Bosch.

Med en kraftfull 650W motor, långt arbetsdjup, hastighet upp till 3100 slag per minut och materialanpassad styrelektronik kan denna modell med fördel användas till såväl precisionsjobb som figursågning som tuffare jobb som kapning i både mjukare och hårdare träsorter. GST90E, som väger in på 2,3kg ger ett 90mm sågdjup i trä, 20mm i aluminium och 10mm i olegerat stål.

Den säljs med ett medföljande sågblad; Bosch SDS-system gör det enkelt att byta till andra passande blad utan verktyg. Övriga medföljande tillbehör är en hantverksväska, sexkantsnyckel, splitterskydd och utsugssats. Den effektiva blåsfunktionen går att slå av när du jobbar i ett utrymme där du behöver bättre dammutsug. En relativt tyst maskin på 96,5db som är näst intill vibrationsfri.


Den här kompakta bygelhandsmodellen från Bosch kan användas för alla jobb från precisa kurvor till kapning i hårda material. Lättmanövrerad säkerhetsorienterad design med minimal vibration och ergonomiskt softgrip-handtag. Sågdjup i trä är 90mm, aluminium 15mm och metall 8mm.

Eldriven, med kraftfulla 620W till sina förhållandvis lätta 2,2kg. PST 900 PEL arbetar upp till 3100 slag per minut och 4stegspendlingen ger möjlighet till snabbare sågning, bättre kurvtagning och förlänger sågbladets livslängd. Som den andra Bosch-modellen i detta test har denna också SDS-systemet som gör det enkelt att byta blad utan att använda verktyg. Medföljande tillbehör är sågklingsfack, skyddskåpa, förvaringsväska i plast, splitterskydd och ett sågblad.