Studsmatta

Köp studsmatta med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av studsmatta 2017
  2. Vilken studsmatta ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Att välja studsmatta är idag ingen lätt uppgift, med tanke på det stora utbudet som finns tillgängligt. Det finns en uppsjö av tillverkare och kategorier av studsmattor, som alla har något speciellt att erbjuda. Olika kunder har dessutom olika behov som är viktigast för dom. Speciellt om du köper en studsmatta via nätet är det viktigt att veta vad du ska leta efter. Vill du veta mer om vilken studsmatta som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa studsmattor.


Vår testvinnare. Den större varianten som förutom en betydligt större hoppyta har liknande egenskaper. Man har anpassat sig till den större mattan genom att förstärka med fler ben och riktigt många fjädrar. Dessutom är ramen väl stärkt. Dock tycker vi att samma justeringar kunde gjorts med höjden. Det är det som får oss att darra lite i betygsättningen, men allt som allt anser vi att detta är det bästa valet. En större hoppyta leder nämligen till större utsvävningar. En maxkapacitet på 220 kg är kanske överflödigt, men samtidigt kan säkerheten aldrig prioriteras nog.

Storleken är väldigt nära det optimala för en familjematta, faktiskt lite större än de rekommenderade måtten på 430 cm. Vi tror dock att den inte tappar för mycket i studsförmåga, då kvalitén är i toppklass i övrigt och fjädrarna är många och av god kvalitet. Säkerheten, belastningskapaciteten och storleken gör att man kan hoppa fler barn samtidigt.

Stort plus till säkerhetsutrustning och även monteringen, då verktyg ingår. Vi saknar dock info om vadderingen.

Egenskaper:

· Benpar: 5

· Höjd med skyddsnät: 269 cm

· Antal fjädrar: 108 st

· Maximal viktkapacitet: 220 kg

· Inkluderar: 1 x stege, 1 x Säkerhetsdyna och 1 x regnskydd, monteringsverktyg

· Material: Polypropen, UV-resistent

· Vaddering: Polypropen, ingen uppgift om tjocklek

· Stomme: Galvaniserat stål (?) x 3,0 mm


En rejäl studsmatta, TrekkRunner står för den största mattan i det här testet. Om det är någon matta man ska hoppa flera på är det denna, då den är stor och säker. Den här mattan har ändå några avgörande svagheter jämfört med konkurrenterna, som gör att den inte når ända fram. Framförallt handlar det om att vadderingen är av billigt PE-Plast, samma material som i presenningar.

Dessutom är säkerhetsnätet rätt kort, vilket är lite märkligt med tanke på storleken i övrigt. Detsamma gäller den relativt låga maxvikten, även om 150 kg ska räcka gott och väl. Den stora hoppytan kan faktiskt göra det problematiskt för ett lätt barn att få till den där rätta studsen. Denna matta ligger faktiskt över det optimala måttet för en familjematta (430 cm).

Mattan har såklart också många fördelar, vilket gör att den ändå placerar sig högt. Den har förstärkt med över 100 fjädrar, som här dessutom är mycket kraftiga. Även vadderingen och ramen är i toppklass. Vi gillar även stabiliteten som 5 benpar ger.

Egenskaper:

· Benpar: 5

· Höjd med skyddsnät: 270 cm

· Antal fjädrar: 108 cm

· Maximal viktkapacitet: 150 kg

· Inkluderar: 1 x stege, 1 x säkerhetsnät

· Material: Polypropen, UV-beständigt

· Vaddering: 21 mm PE Plast

· Stomme: Galvaniserat stål, 42 x 1,35 mm