Takbox

Köp takbox med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av takboxar 2017
  2. Vilken takbox ska jag då välja?

Vare sig du tänkt ta dig ned för en snötäckt fjälltopp eller ska ut på en långresa i Europa kan det vara klokt att se över det extra utrymme som behövs när man packar. Hur många snowboards behöver man ha med? Finns det plats för en golfbag? Är boxen enkel att montera själv? Svaret på dina funderingar och behov kommer du att få i vårt omfattande test på de mest populära boxarna på marknaden.

Behov är nyckelordet man ska ha i åtanke vid inköp av en takbox. Estetiken är av underordnad betydelse när man ska hitta den perfekta boxen. De följande boxarna i testet är bra för olika saker. Några är optimerade för just skidor, andra för maximal volym. Några är hopfällbara, andra är av hårdplast. Priset är givetvis en viktig fråga då var och en av boxarna kostar en ansenlig summa. Ett medvetet val av box är nyckeln till en lyckad semester.

Boxarna rangordnas med att den med lägst betyg hamnar närmast på följande lista med de bättre i fallande ordning. Följaktligen är vår Bäst i Test-box längst ned på listan.

Bäst i test av takbox


Thule Ranger 90: Bilens egen ryggsäck

Köpa takbox Thule Ranger 90

Bästa pris: 3519 SEK på Mekster Fler butiker

Är du trött på blöta pjäxor som ramlar runt i bakluckan eller har du någon gång insett att man även måste få plats med matkassarna när man väl fyllt bilen med annan utrustning – då är denna box för dig! Utrymmet är hela 280 liter stort vilket gör det möjligt att lägga ett flertal väskor i boxen och ändå ha plats med mer.

Vikten är endast sju kilo vilket gör den lätt att flytta. Det kanske häftigaste med denna box är förvaringsmöjligheten. Man kan lätt stuva undan boxen i ett inpaketerat format (väska medföljer) – perfekt för den som vill använda sig av bilen när man väl anlänt till sitt mål utan att köra runt med boxen på taket.

Väljer man dock att ha kvar boxen på taket är det lätt att komma åt det man packat in, då man kan öppna den både från höger sida samt från den bakre sidan. Enkel och säker att montera. Det finns även en serie dragkedjor som vid behov gör att du kan spänna åt boxen. Det gör man då man maxat den med utrustning så att inga flärpar fladdrar i vinden när man kör. Dessutom finns fyra spännen som man lätt kan klicka i, vilket slutligen säkrar innehållet. Lås medföljer.

Minus: Längden på 110 centimeter gör det omöjligt att få in skidor, inte aerodynamisk.

Specifikationer: Bredd: 80 cm Längd: 110 cm Höjd: 40 cm Vikt: 7 kg Lastkapacitet: 50 kg Volym: 280 l

Bästa pris: 3519 SEK på Mekster Fler butiker


Auto-Boxx Universal: Penningvänlig takbox

Köpa takbox Auto-Boxx Universal

Takboxar kostar förstås pengar. Ju större och ju fler finesser det finns, desto dyrare kostar i regel en takbox. Det här är dock en produkt som försöker hålla det så simpelt det bara går. Behöver du extra utrymme i bilen men ogillar detaljer såsom specialfästen eller att den ska se snygg ut – då är Auto- Boxx Universal för dig.

Den rymmer 320 liter vilket ligger någonstans i mitten av våra utvalda boxar. Det ses definitivt som ett plus sett till priset. Den kommer i svart, punkt slut.

Minus: Kvaliteten är inte den bästa, få finesser, ingen fabriksinformation.

Specifikationer: Bredd: 80 cm Längd: 105 cm Höjd: 45 cm Volym: 320 l


Thule Ranger 500: Perfekt för skidåkaren, utan krångel

Testets kanske smidigaste box som med endast en halvmeters bredd gör det möjligt att packa ned flera par skidor eller snowboards. Denna modell är till för just alpinentusiaster som inte vill fylla takboxen med onödig utrustning utan vill ha en dedikerad plats åt sina skidor eller snowboards. I vårt test kunde man enkelt lägga ut 3-4 par skidor i rad som man lätt kunde spänna fast varefter man drog igen dragkedjan och därmed var man redo att ge sig av!

Boxen är att enkel att fästa med i princip ett klick vid montering. Ingen särskild teknisk kunskap krävs. Är även enkel att vika ihop och kräver minimalt förvaringsutrymme. Vill man ha med sig en ryggsäck eller en mindre väska så går det bra att lägga den ovanpå skidorna. Dessutom finns en extra dragkedja vilken öppnar upp potentiell volym ifall innehållet exempelvis skulle vara osymmetriskt. All denna smidighet utan att man behöver kompromissa med vare sig materialkvalitet eller volym.

Minus: Begränsat utrymme på grund av låg höjd.

Specifikationer: Bredd: 50 cm Längd: 190 cm Höjd: 30 cm Vikt: 10 kg Lastkapacitet: 11 kg Volym: 260 l