Terassvärmare

Köp terassvärmare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av terassvärmare 2017
  2. Vilken terassvärmare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Den svenska sommaren hälsar oss välkomna några korta månader om året. Det är ingen hemlighet att de flesta av oss har längtat hela året efter att få sätta sig ute på terrassen, balkongen eller under parasollet för att avnjuta årstiden. Vi säger att vi vill ta tillvara på sommaren så mycket som möjligt, och visst är det ju så! Det gäller inte minst på kvällstid, när solen går ner och det blir kyligare. Många av de finaste stunderna, för sig själv eller med nära och kära, infinner sig när man kan sitta ute och mysa medans det skymmer på. För att inte tala om att vi vill ha möjlighet till detta även då det inte är sommarmånader.

Därför har terrassvärmare i olika former blivit en självklarhet för många. De sprider värme på uteserveringen och altanen, såväl som i lokalen och torpet. Ute som inne, högt som lågt. En given utmanare till vårt nordiska klimat. Vill du veta mer om vilken terrassvärmare som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa terrassvärmare.

UFO Black Line 13-26

Köpa terassvärmare UFO Black Line 13-26

Värmaren med kvaliteter på alla fronter. En pålitlig och säker värmare med mycket hög effekt, som levererar uppvärmning upp till 26 kvm. Den har en svårslagen flexibilitet vad gäller placering och montering. Sätt den horisontellt eller vertikalt, på väggen i taket eller på stativet. Utomhus eller inomhus, du väljer.

Den har både överhettningsskydd och tippskydd. Skyddsklass IP34 gör den också vädertålig. Storleksmässigt är den är relativt stor jämfört med liknande modeller – 880x84x196 mm.

Denna modell är utrustad med den smått fantastiska regulatorn, vilket innebär att du med en fjärrkontroll kan reglera effekten i hela fem steg. Från 1300 till 2600 W. En härligt bekväm funktion för stunderna när man planterat sig som godast i värmen.

Alla dessa godsaker innebär en naturligtvis en högre prislapp, men du får som sagt ett svårslaget helhetspaket i denna värmare. UFO Black Line 13-26 är vår favorit när det kommer till flexibilitet och prestanda. Extra pluspoäng för stilren design.


En mycket prisvärd modell som antingen används ståendes med medföljande golvstativ, eller monteras direkt på väggen. Med sin höga effekt värmer den upp till 30 kvm. Dessutom har den tre olika effektlägen – 650, 1350 och 2000 W, samt inställbar vinkel.

Med stativet kan du höja och sänka den mellan 180 och 200 cm samt känna friheten i vart du vill placera den. Se till att underlaget är plant och att det finns utrymme runt värmaren. Skyddsklassad IPX4, vilket gör den vattentålig men utan dammskydd. Den är utrustad med tippskydd vilket är bra för just stativmodeller.

Denna modell är oerhört prisvärd med tanke på inköpspris och vad man får i effektivitet och flexibilitet. Möjligtvis kan man uppleva att den känns lite sårbar när man använder sig av stativet. Snygg är den också!


Denna mycket robusta värmare i aluminium är ett pålitligt alternativ att fästa över exempelvis verandan eller uterummet. Med sin höga effekt har den en uppvärmningsyta på upp till 12 kvm.

När den väl är uppsatt, är njutning av den behagliga värmen det enda du behöver bry dig om. Den är nämligen helt underhållsfri och extremt vädertålig, med skyddsklass IP65 – dammtät och skyddad från spolande vatten.

Driftskostnaderna är låga, och för det relativt låga priset får man även hög effektivitet. Tänk på var du vill att den ska sitta, då den skall monteras fast på plats. Storleken är 660x85x130mm.

För ett större sällskap i behov av värme, behöver du möjligtvis komplettera med en extra värmare för att täcka ytan. I övrigt är detta ett ypperligt val för den som vigt en plats åt denna rackare. Prisvärd, säker och effektiv.