Terassvärmare

Köp terassvärmare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av terassvärmare 2017
  2. Vilken terassvärmare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Den svenska sommaren hälsar oss välkomna några korta månader om året. Det är ingen hemlighet att de flesta av oss har längtat hela året efter att få sätta sig ute på terrassen, balkongen eller under parasollet för att avnjuta årstiden. Vi säger att vi vill ta tillvara på sommaren så mycket som möjligt, och visst är det ju så! Det gäller inte minst på kvällstid, när solen går ner och det blir kyligare. Många av de finaste stunderna, för sig själv eller med nära och kära, infinner sig när man kan sitta ute och mysa medans det skymmer på. För att inte tala om att vi vill ha möjlighet till detta även då det inte är sommarmånader.

Därför har terrassvärmare i olika former blivit en självklarhet för många. De sprider värme på uteserveringen och altanen, såväl som i lokalen och torpet. Ute som inne, högt som lågt. En given utmanare till vårt nordiska klimat. Vill du veta mer om vilken terrassvärmare som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa terrassvärmare.

UFO Black Line 13-26

Köpa terassvärmare UFO Black Line 13-26

Värmaren med kvaliteter på alla fronter. En pålitlig och säker värmare med mycket hög effekt, som levererar uppvärmning upp till 26 kvm. Den har en svårslagen flexibilitet vad gäller placering och montering. Sätt den horisontellt eller vertikalt, på väggen i taket eller på stativet. Utomhus eller inomhus, du väljer.

Den har både överhettningsskydd och tippskydd. Skyddsklass IP34 gör den också vädertålig. Storleksmässigt är den är relativt stor jämfört med liknande modeller – 880x84x196 mm.

Denna modell är utrustad med den smått fantastiska regulatorn, vilket innebär att du med en fjärrkontroll kan reglera effekten i hela fem steg. Från 1300 till 2600 W. En härligt bekväm funktion för stunderna när man planterat sig som godast i värmen.

Alla dessa godsaker innebär en naturligtvis en högre prislapp, men du får som sagt ett svårslaget helhetspaket i denna värmare. UFO Black Line 13-26 är vår favorit när det kommer till flexibilitet och prestanda. Extra pluspoäng för stilren design.


Tristar 2000W

Köpa terassvärmare Tristar 2000W

En mycket prisvärd modell som antingen används ståendes med medföljande golvstativ, eller monteras direkt på väggen. Med sin höga effekt värmer den upp till 30 kvm. Dessutom har den tre olika effektlägen – 650, 1350 och 2000 W, samt inställbar vinkel.

Med stativet kan du höja och sänka den mellan 180 och 200 cm samt känna friheten i vart du vill placera den. Se till att underlaget är plant och att det finns utrymme runt värmaren. Skyddsklassad IPX4, vilket gör den vattentålig men utan dammskydd. Den är utrustad med tippskydd vilket är bra för just stativmodeller.

Denna modell är oerhört prisvärd med tanke på inköpspris och vad man får i effektivitet och flexibilitet. Möjligtvis kan man uppleva att den känns lite sårbar när man använder sig av stativet. Snygg är den också!


Termo Proffs 1800W

Köpa terassvärmare Termo Proffs 1800W

Denna mycket robusta värmare i aluminium är ett pålitligt alternativ att fästa över exempelvis verandan eller uterummet. Med sin höga effekt har den en uppvärmningsyta på upp till 12 kvm.

När den väl är uppsatt, är njutning av den behagliga värmen det enda du behöver bry dig om. Den är nämligen helt underhållsfri och extremt vädertålig, med skyddsklass IP65 – dammtät och skyddad från spolande vatten.

Driftskostnaderna är låga, och för det relativt låga priset får man även hög effektivitet. Tänk på var du vill att den ska sitta, då den skall monteras fast på plats. Storleken är 660x85x130mm.

För ett större sällskap i behov av värme, behöver du möjligtvis komplettera med en extra värmare för att täcka ytan. I övrigt är detta ett ypperligt val för den som vigt en plats åt denna rackare. Prisvärd, säker och effektiv.


Einhell NHH2100

Köpa terassvärmare Einhell NHH2100

En terrassvärmare ståendes på stativ, perfekt för trädgårdsfesten eller grillningen. Bara att flytta den till önskad position. Dessutom finns tre värmelägen (900/1200/2100 W) samt höjdjustering av stativet (165-210 cm).

Tack vare sin höga effektkapacitet klarar den att värma upp större ytor, och är betydligt mer kostnadseffektiv än liknande gasoldrivna modeller. Med skyddsklass IP44 klarar den utomhusväder och strilande vatten, vilket är bra då den lämpar sig bäst ute i öppnare ytor.

Det finns ett inbyggt säkerhetsskydd, vilket innebär att den stänger av sig om den tippar. Mycket bra, med tanke på storleken och markläget.

Einhell NHH2100 är ett lite dyrare alternativ men kompenserar gott med sin säkerhet och effektivitet, idealisk för den med rymligare placeringsmöjligheter.


Silverline 900 Digital IPX4

Köpa terassvärmare Silverline 900 Digital IPX4

Det finns många likheter med denna värmare och Silverline 880 Economic. Den här har dock några extra finesser på plussidan. Bland annat har denna en något högre effektstyrka, en timerfunktion samt möjligheten att välja mellan två värmelägen – 450 och 900 W.

Den lämpar sig bäst i en mer nära och personlig användning med en räckvidd på ca 10 kvm. Från sin stående golvposition ger den även fötter och ben en behaglig värme.

Denna modell med skyddsklass IPX4, tål fukt men är inte dammskyddad. Den har en höjd på 87 cm och en omkrets på 25 cm. Något dyrare än Silverline 880 men fortfarande låg i pris och drift. Effektiv och behaglig för mer intimt bruk samt den sköna möjligheten att välja effekt. Ett gott portabelt val som dessutom ser trevlig ut.


Silverline 880 Economic

Köpa terassvärmare Silverline 880 Economic

En ekonomisk värmare med en effekt på 880 W. Aningen enklare än syskonmodellen Silverline 900 Digital IPX4. Den är stående med fot, och sprider även värmen längs med golvet upp till 7 kvm. Den har en höjd på 81 cm och en omkrets på 27 cm.

Med sin låga effekt är den också väldigt ekonomisk i sin förbrukning. Den lämpar sig dock inte för uppvärmning av större ytor och sällskap, utan är fungerar bäst som din personliga värmekompis. Se också till att sitta under tak om du är ute, då den inte tål fukt och väta. Däremot är den utrustad med tippskydd som slår av den vid lutning.

Billig både i drift och inköp, är detta ett bra alternativ för den som vill ha en egen portabel värmekälla för mysstunden i mindre skala.


Silverline IPX4

Köpa terassvärmare Silverline IPX4

En snygg och enklare modell för vägg- eller takmontage. Med en räckvidd på ca 10 kvm passar den bra på balkongen eller ovanför sittplatsen på verandan de där kyliga kvällarna. Den har två effektlägen på 600 till 1200 W och är mycket kostnadseffektiv.

Skyddsklassad IPX4 innebär att den tål regn men saknar dammskydd. Det kan därmed vara bra om den är lite extra skyddad vid utomhusbruk, som under ett balkongtak. Storleken är 750x100x210 mm.

Har du behov av att värma en lite mindre yta och har en plats att sätta upp den på, så är detta ett bra alternativ. Lågt pris, snygg, effektiv, men aningens klen om du vill värma en större yta.


HeatLight 104012 Parasollarm

Köpa terassvärmare HeatLight 104012 Parasollarm

Som avslutning har vi även tittat på en smart lösning som gör det möjligt att fästa sin(a) värmare direkt under parasollet. Nu behöver inte infravärmaren trängas med, eller skymmas av parasollet.

När det är dags att packa ihop är det bara att stänga av infravärmen, fälla ned armen den sitter på, och sedan fälla ned parasollet över dem.

Med parasollarmar kan man enkelt och funktionellt fästa upp till fyra HeatLight-värmare under samma parasoll, och få värmen koncentrerad och jämn för tillfällena som man sitter och kurar under parasollet.

Priset avser en arm, med plats för en värmare, och är kompatibel med infravärmare i HLW-sortimentet. Stilrent och funktionellt i vit pulverlackerad aluminium.


Vilken terassvärmare är då bästa valet för mig?

Det finns såklart otaliga skäl till varför man väljer en specifik värmare. Behoven och preferenserna är lika många som det finns värmare. Genom vår analys har vi ändå kommit fram till en favorit, som sammantaget excellerar i nästan alla aspekter, nämligen:
UFO Black Line 13-26.

Den må vara dyrare, men levererar helt enkelt bäst värmekapacitet. Den är säker och mycket flexibel när det kommer till placeringsmöjligheter och klarar uppvärmning av en stor yta. Stilren, robust och med en inbyggd fjärrstyrd värmeregulator, gör denna helt enkelt till en vinnare.

Tristar Terrassvärmare 2000W är också en favorit. Även denna vad gäller effekt och flexibilitet, vilket är förvånande med tanke på dess låga pris. Den känns inte lika robust som UFO Black Line, eller Terrassvärmare Einhell NHH2100 – som också är en stark kandidat. Även den har hög effekt. Med sin stativdesign lämpar den sig väl för trädgårdsfesten eller altanhänget. God flexibilitet och säkerhet, men kan kännas något otymplig.

Den mest robusta modellen är Termo Terrassvärmare Proffs 1800W. Mycket vädertålig och pålitlig. Den lämpar sig bäst för uppsättning ovanför en lite mindre yta. Prisvärd och effektiv.

Är man inte i behov av högsta värmeeffekt eller uppvärmning av stora ytor, utan vill ha en mer koncentrerad värmekälla kanske för dig själv eller ett mindre sällskap, så är alla tre modeller från Silverline ett gott val. Du behöver mest fundera på om du vill ha en flyttbar, stående modell, eller en modell för uppsättning. De har också vissa skillnader gällande vattentålighet, styrka och värmereglering. För den med lägre budget passar dessa utmärkt.

Att tänka på när du köper terassvärmare

Funktionellt och effektivt

Den moderna infravärmen är mycket effektiv och fungerar ungefär som solens strålar, och är även luktfri. De elektromagnetiska strålarna värmer inte upp själva luften, utan ytorna de träffar. Alltså, luften omkring oss värms inte upp, men våra kroppar och utemöbler blir härligt varma. Infravärmen är också en billig värmekälla, både i inköp och drift, vilket alltid är trevligt för plånboken. De flesta infravärmarna behöver heller ingen fast installation utan kopplas direkt till ditt eluttag.

Vilken passar för dig?

Den viktigaste faktorn är helt enkelt vilket användningsområde din värmare ska ha. Ska den vara inomhus eller utomhus? Ska den sitta på väggen eller stå på golvet? Behövs det fler än en? Ska den vara stor, liten, snygg, säker, energisnål? Ja, valen kan vara många. I vårt test nedan tittar vi närmare på några olika så kallade infravärmare (elektriskt drivna), för att underlätta valet av din framtida värmekälla.

Bra att tänka på

En infravärmare med högre effekt klarar i regel av att värma upp större ytor. De flesta kan även kopplas till elsystemet med jordad kontakt. Om det är en fast installation, kan den behöva utföras av en behörig elektriker. Ska värmaren användas för inomhusbruk, så ska den vara godkänd för detta. Se helt enkelt till att den är CE-märkt, vilket betyder att den uppfyller gällande säkerhetsregler.

En bra säkerhetsaspekt på vissa värmare är tippskydd, vilket innebär att den slås av vid lutning eller om den välter. Se också över hur bra din utomhusvärmare klarar av väder och vind, vilket framgår av produktens IP-nummer – ju högre siffra desto tåligare. Är du osäker på något så medföljer informationen du behöver med produktens bruksanvisning.