Toppmatad tvättmaskin

Köp toppmatad tvättmaskin med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av toppmatad tvättmaskin 2017
  2. Vilken toppmatad tvättmaskin ska jag då välja?

Att köpa ny tvättmaskin behöver inte vara särskilt svårt. Inte när du väl bestämt dig för om den ska fylla den stora eller lilla familjens behov. Men ska du leta efter den rätta trotjänaren på nätet kan du räkna med en viss yrsel. Räkna med att bli överöst av information. Vad ska du göra med siffror på prestanda om du inte kan knyta dem till dina faktiska behov? Risken är att köpstressen spinner loss snabbare än den centrifug du vill lägga vantarna på. Det är för din skull jag gjort det här testet.

Bäst i test av toppmatad tvättmaskin

I testet har vi fokuserat på tvättmaskiner för det lilla hushållet. Vi har sedan sållat fram de åtta allra bästa kompakta tvättmaskinerna och jämfört dem.

De utvalda tvättmaskinerna har mycket gemensamt. Alla är kompakta och toppmatade och passar därför perfekt på små ytor. Samtliga har en tvättkapacitet på 6 kilo vilket är lagom för det lilla hushållet. Dessutom tvättar alla skinande rent och får bästa betyg (Klass A) i tvätteffekt.

Alla märken har sina egna egenskaper som kan hjälpa dig att spara pengar, bidra till en grönare miljö, göra tvättandet lättare eller vårda dina kläder så att de behåller färgen och ser snygga och nya ut längre. Samtliga åtta tvättmaskiner är alltså utmärkta. Men vilken är bäst för dig?

Whirlpool TDLR 60210

Bäst ur miljösynpunkt och samtidigt billigast i drift när det gäller el och vattenförbrukning. En energisnål tvättmaskin i energiklass A+++. Whirlpools smarta 6TH SENSE-sensorteknik sparar upp till 50 procent i tid, vatten och energi genom att automatiskt anpassa sig efter din tvätt. Samtidigt skyddar den färgen på dina kläder och kan tvätta känsliga kläder rena vid bara 15°. Ett bra val både för miljön och din plånbok.

Nackdel: Vi har svårt att se någon nackdel hos den här tvättmaskinen. Den är dessutom bland de billigare alternativen i vårt test.

Bonus: 30-minuters snabbtvätt och fördröjd start.


Electrolux EWT1266AOW

Bäst tidsfunktion. Med TimeManager slipper du anpassa dig efter tvättider, anpassa istället programmet så att tvätten blir klar när du vill att den ska vara det.

Electrolux blir näst bäst i test när det gäller miljön, den ligger också i energiklassen A+++ och har en funktion som automatiskt anpassar sig efter din tvätt genom att justera tid, vatten och energi så att resultatet blir perfekt varje gång.

Maskinen innehåller tvättprogram för många olika känsliga typer av klädesplagg: jeans, ylle, siden, handtvätt, gardiner och sportkläder. Den innehåller också ett program som tvättar fem skjortor på en halvtimme.

Nackdel: Electrolux tvättmaskiner har den lägsta centrifugeringshastigheten bland våra utvalda åtta tvättmaskiner. Den ligger på 1000 varv per minut vilket innebär att det går långsammare för maskinen att slunga ut vattnet ur tvätten. Det gör också att centrifugeringsfasen, som är i bullrigaste laget, blir lite längre. Risken finns att grannarna knackar i golvet om du tvättar sent.

Bonus: senarelagd start, snabbtvätt och möjligheten att tvätta fem skjortor på 30 minuter.