Toppmatad tvättmaskin

Köp toppmatad tvättmaskin med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av toppmatad tvättmaskin 2017
  2. Vilken toppmatad tvättmaskin ska jag då välja?

Att köpa ny tvättmaskin behöver inte vara särskilt svårt. Inte när du väl bestämt dig för om den ska fylla den stora eller lilla familjens behov. Men ska du leta efter den rätta trotjänaren på nätet kan du räkna med en viss yrsel. Räkna med att bli överöst av information. Vad ska du göra med siffror på prestanda om du inte kan knyta dem till dina faktiska behov? Risken är att köpstressen spinner loss snabbare än den centrifug du vill lägga vantarna på. Det är för din skull jag gjort det här testet.

Bäst i test av toppmatad tvättmaskin

I testet har vi fokuserat på tvättmaskiner för det lilla hushållet. Vi har sedan sållat fram de åtta allra bästa kompakta tvättmaskinerna och jämfört dem.

De utvalda tvättmaskinerna har mycket gemensamt. Alla är kompakta och toppmatade och passar därför perfekt på små ytor. Samtliga har en tvättkapacitet på 6 kilo vilket är lagom för det lilla hushållet. Dessutom tvättar alla skinande rent och får bästa betyg (Klass A) i tvätteffekt.

Alla märken har sina egna egenskaper som kan hjälpa dig att spara pengar, bidra till en grönare miljö, göra tvättandet lättare eller vårda dina kläder så att de behåller färgen och ser snygga och nya ut längre. Samtliga åtta tvättmaskiner är alltså utmärkta. Men vilken är bäst för dig?

Whirlpool TDLR 60210

Köpa toppmatad tvättmaskin Whirlpool TDLR 60210

Bäst ur miljösynpunkt och samtidigt billigast i drift när det gäller el och vattenförbrukning. En energisnål tvättmaskin i energiklass A+++. Whirlpools smarta 6TH SENSE-sensorteknik sparar upp till 50 procent i tid, vatten och energi genom att automatiskt anpassa sig efter din tvätt. Samtidigt skyddar den färgen på dina kläder och kan tvätta känsliga kläder rena vid bara 15°. Ett bra val både för miljön och din plånbok.

Nackdel: Vi har svårt att se någon nackdel hos den här tvättmaskinen. Den är dessutom bland de billigare alternativen i vårt test.

Bonus: 30-minuters snabbtvätt och fördröjd start.


Electrolux EWT1266AOW

Bäst tidsfunktion. Med TimeManager slipper du anpassa dig efter tvättider, anpassa istället programmet så att tvätten blir klar när du vill att den ska vara det.

Electrolux blir näst bäst i test när det gäller miljön, den ligger också i energiklassen A+++ och har en funktion som automatiskt anpassar sig efter din tvätt genom att justera tid, vatten och energi så att resultatet blir perfekt varje gång.

Maskinen innehåller tvättprogram för många olika känsliga typer av klädesplagg: jeans, ylle, siden, handtvätt, gardiner och sportkläder. Den innehåller också ett program som tvättar fem skjortor på en halvtimme.

Nackdel: Electrolux tvättmaskiner har den lägsta centrifugeringshastigheten bland våra utvalda åtta tvättmaskiner. Den ligger på 1000 varv per minut vilket innebär att det går långsammare för maskinen att slunga ut vattnet ur tvätten. Det gör också att centrifugeringsfasen, som är i bullrigaste laget, blir lite längre. Risken finns att grannarna knackar i golvet om du tvättar sent.

Bonus: senarelagd start, snabbtvätt och möjligheten att tvätta fem skjortor på 30 minuter.


Whirlpool AWE 8840

Köpa toppmatad tvättmaskin Whirlpool AWE 8840

Billigast. Tvätta utan att det kostar skjortan. Den här modellen ligger i energiklass A++ och är utrustad med den intelligenta 6TH SENSE-sensortekniken som automatiskt anpassar tid, vatten och energi efter din tvätt. Därför sparar du upp till 50 procent i energi. Programmet skyddar dessutom färgen på dina kläder och kan tvätta känsliga kläder vid en så låg temperatur som 15 grader.

Nackdel: Den här maskinen ligger en energiklass lägre än den andra Whirlpool-modellen som ligger i klass A+++.

Bonus: Snabbtvätt och fördröjd start.


Kenny Duo WD 1300

Köpa toppmatad tvättmaskin Kenny Duo WD 1300

Stor kapacitet på liten yta! Den här tvättmaskinen klarar av att både tvätta och torka dina kläder. Det kan vara en stor fördel om du bor på en liten yta och har svårt att få plats att hänga upp kläder för tork.

Nackdel: Kenny kostar betydligt mer än sina konkurrenter.

Bonus: Lätt att flytta tack vare hjulkonstruktionen. Snabbprogram och senarelagd start.


Electrolux TW20K6108

Köpa toppmatad tvättmaskin Electrolux TW20K6108

Prisvärt alternativ när du vill slippa tvätta för hand. Har tvättprogram anpassade för många olika känsliga typer av klädesplagg: jeans, ylle, siden, handtvätt, gardiner, sportkläder. Liksom sin kollega EWT1266AOW kan den tvätta fem skjortor på en halvtimme. Vi utgår från att även fyra funkar.

Den här tvättmaskinen är i energiklass A++ och anpassar programmen automatiskt efter din tvätt, genom att justera tid, vatten och energi så att det blir perfekt varje gång.

Bonus: senarelagd start, snabbtvätt och nattprogram.


Elektro Helios TT 1260

Köpa toppmatad tvättmaskin Elektro Helios TT 1260

Lättast att hålla ren och fräsch. Du slipper låta maskinens lucka stå öppen för att luftas. AirFlow-teknologin gör att trumman alltid doftar fräscht och förhindrar att otrevliga lukter och mögel uppstår. Tvättmedelsfacket är alltid rent tack vare högtrycksstrålar så inga kladdiga rester sitter kvar.

Den här modellen är utrustad med den så kallade Fuzzy Logic-teknologin som anpassar programmen till den mängd tvätt du lagt in i maskinen.

Nackdel: Det finns inga direkta nackdelar med den här modellen, det är mer en fråga om vilka behov du har.

Bonus: Barnlås, 30-minuters snabbtvätt och fördröjd start.


Cylinda TT 162-1

Köpa toppmatad tvättmaskin Cylinda TT 162-1

Bästa pris: 5990 SEK på Hemmashoppen Fler butiker

Allroundmaskin utan utropstecken. Cylindan når upp till blygsamma energiklassen A+ men har smarta funktioner som tidspar, förtvätt och extra sköljning.

Nackdel: Sticker inte ut på något sätt med en speciell funktion eller besparing.

Bonus: senarelagd start.

Bästa pris: 5990 SEK på Hemmashoppen Fler butiker