Tryckkokare

Köp tryckkokare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av tryckkokare 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Att välja rätt tryckkokare kan vara en utmaning även för den erfarne och det finns många aspekter att tänka på för att fånga rätt egenskaper till rätt person. Hur snabbt bör maten tillagas? Hur mycket energi sparas? Hur smakar resultatet? Med denna guide vill vi ge dig rätt underlag för att välja en tryckkokare som passar just dina önskemål. Vill du veta mer om vilken tryckkokare som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa tryckkokare.


För dryga 700 kr kan denna tryckkokare bli din. Denna apparat passar perfekt för dig som är nybörjare och/eller vill ha en enkel men prisvärd tryckkokare som lätt kan rengöras i diskmaskin. Som en av de billigare modellerna på marknaden erbjuder denna produkt en effektivitet och god kvalitet på maten.

–        Med eller utan ångkorg.

–        Två tryckkokarprogram; en för vanlig kokning och en för ångkokning.

–        Rostfritt stål.

–        Tätt lock.

–        Passar alla spisar.

–        Flera säkerhetssystem.


Denna något dyrare tryckkokare blev 2013 utsedd till bäst-i-test av IcaKuriren.[1] Genom de lättförståeliga bruksanvisningarna är det enkelt och smidigt att snabbt komma igång med matlagningen. Tack vare en låsningsfunktion hindras locket från att öppnas av de höga trycket som kan iakttas genom en tryckindikator.

–        Passar alla spisar.

–        Varningsfunktioner.

–        God värmeledande botten för mer effektiv matlagning.

–        Tål maskindisk, handtaget bör diskas för hand.

–        Låg vattenanvändning.