Tv-antenn

Köp tv-antenn med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av tv-antenn 2017
  2. Vilken tv-antenn ska jag då välja?

Att välja rätt TV-antenn att köpa, kan vara diger uppgift. Men med rätta bakgrundsfakta kan valet bli mycket lättare. Detta test av åtta olika antenner kommer att göra att du kan i lugn och ro fokusera på den antenn som passar dig bäst, både med tanke på prisvärdhet och tekniskt omfång.

Vad du som köpare ska tänka på, är vilken typ av antenn som passar dig bäst. Behöver du ha en inomhus – eller utomhusantenn? Ska den vara anpassad för UHF-eller VHF-band eller både och? Detta beror på var du är bosatt i landet, men generellt kan man säga att om du bor vid kustområden i Sverige, bör du investera i en antenn med VHF-bandmottagning, annars räcker det med UHF. Detta test kommer att ge dig svar på vad som gäller för de olika antennerna och om det är något som passar för dig eller ej.

Bra, prisvärd inomhusantenn som har ett 4G-filter och får sin strömförsörjning av digitalbox eller nätadapter. Antennen är aktiv riktad och tar emot signaler till både UHF-och VHF-banden. Den aktiva riktningen fungerar bättre än en rundstrålad eftersom den oftast ger bättre mottagning. Du behöver ha en räckvidd upp till 10 km till närmaste sändare för att denna inomhusantenn ska fungera som den ska.

•räckvidd: upp till 10 km till sändaren

•installation: inomhus, via digitalbox eller nätadapter.


Denna antenn går att använda både inomhus och utomhus. Tack vare att den är rundstrålande kommer den att kunna plocka upp signaler oavsett var de kommer ifrån, bara genom att placeras högt upp. Antennen är i den högre prisklassen jämfört med de andra inomhus-och utomhusantennerna. Den är ett bra alternativ för camparen som inte alltid är i närheten av en sändare, men ändå kan få mottagning. Den kan ta emot signaler till både UHF-och VHF-band och störs ej av 4G-näten.

•installation: inomhus och utomhus, på plana ytor och på maströr (upp till 36 mm). Finns manualer på svenska och många andra språk.