Tv-antenn

Köp tv-antenn med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av tv-antenn 2017
  2. Vilken tv-antenn ska jag då välja?

Att välja rätt TV-antenn att köpa, kan vara diger uppgift. Men med rätta bakgrundsfakta kan valet bli mycket lättare. Detta test av åtta olika antenner kommer att göra att du kan i lugn och ro fokusera på den antenn som passar dig bäst, både med tanke på prisvärdhet och tekniskt omfång.

Vad du som köpare ska tänka på, är vilken typ av antenn som passar dig bäst. Behöver du ha en inomhus – eller utomhusantenn? Ska den vara anpassad för UHF-eller VHF-band eller både och? Detta beror på var du är bosatt i landet, men generellt kan man säga att om du bor vid kustområden i Sverige, bör du investera i en antenn med VHF-bandmottagning, annars räcker det med UHF. Detta test kommer att ge dig svar på vad som gäller för de olika antennerna och om det är något som passar för dig eller ej.

DVB-T2 inomhusantenn

Köpa tv-antenn DVB-T2 inomhusantenn

Bra, prisvärd inomhusantenn som har ett 4G-filter och får sin strömförsörjning av digitalbox eller nätadapter. Antennen är aktiv riktad och tar emot signaler till både UHF-och VHF-banden. Den aktiva riktningen fungerar bättre än en rundstrålad eftersom den oftast ger bättre mottagning. Du behöver ha en räckvidd upp till 10 km till närmaste sändare för att denna inomhusantenn ska fungera som den ska.

•räckvidd: upp till 10 km till sändaren

•installation: inomhus, via digitalbox eller nätadapter.


Maximum MDA110 Husvagnsantenn

Köpa tv-antenn Maximum MDA110 Husvagnsantenn

Denna antenn går att använda både inomhus och utomhus. Tack vare att den är rundstrålande kommer den att kunna plocka upp signaler oavsett var de kommer ifrån, bara genom att placeras högt upp. Antennen är i den högre prisklassen jämfört med de andra inomhus-och utomhusantennerna. Den är ett bra alternativ för camparen som inte alltid är i närheten av en sändare, men ändå kan få mottagning. Den kan ta emot signaler till både UHF-och VHF-band och störs ej av 4G-näten.

•installation: inomhus och utomhus, på plana ytor och på maströr (upp till 36 mm). Finns manualer på svenska och många andra språk.


Kjell & Company Bordsantenn för FM och Digital-TV

Köpa tv-antenn Kjell & Company Bordsantenn för FM och Digital-TV

En billig inomhusantenn som är rundstrålande, vilket gör att den kan plocka upp signaler oavsett var de kommer ifrån. Den monteras på ett bord vilket gör att monteringen är enkel men kan också vara instabil. Antennen har inga filter inbyggda men kan ta emot signaler för FM och Digital-TV i gynnsamma förhållanden. Detta är en antenn för dig som vet att du inte kommer att ha några problem med signaler i ditt bostadsområde, utan bor på ett ställe utan geografiska hinder.

•installation: lätt montering på ett bord eller liknade.


Televes Dat-HD 790 TV-antenn UHF

Köpa tv-antenn Televes Dat-HD 790 TV-antenn UHF

Detta är en bra utomhusantenn för dig som behöver lång räckvidd till närmaste sändare. Av alla antennerna i testet har denna längst räckvidd vilket är bra om du bor långt ifrån, som till exempel i en glesbygd. Den inbyggda Bosh-tech-förstärkaren stärker och balanserar den inkommande signalen. Antennen är en passiv antenn vilket betyder att den användas utan strömförsörjning. Den är gjord av aluminium som borgar för lång hållbarhet och konstruktionen är uppdelad på tre bommar som gör att antennen sitter stabilt. Dock tar den bara emot signaler till UHF-bandet.

•räckvidd: 10-65 km till sändare

•installation: monteras på maströr (30-55 mm). Manualer finns på både svenska och engelska.


Macab TV-antenn VHF/UHF

Köpa tv-antenn Macab TV-antenn VHF/UHF

Bra utomhusantenn för dig som inte behöver lika lång räckvidd som för Televes antenn, vilket är bra om du bor i en stad med kort avstånd till närmaste sändare. Denna antenn har en kortare räckvidd till sändaren men tar i gengäld emot signaler till både VHF-och UHF-banden. Den har ett inbyggt 4G-filter och har en kompakt och stabil konstruktion. Den säljs också till ett lägre pris än Televes Dat-HD 790-antennen.

•räckvidd: 5-40 km till sändaren

•installation: monteras på maströr (30-55 mm). Manualer finns på både svenska och engelska.


DVB-T Aktiv Strong SRT ANT 45

Köpa tv-antenn DVB-T Aktiv Strong SRT ANT 45

Denna utomhusantenn, som klassas som en antenn med låg strömförbrukning, kan monteras på många olika sätt och själva skalet är vattentätt vilket gör att hållbarheten är god. Skalet är även tillverkat av miljövänligt material. Antennen tar emot både signaler från UHF-och VHF-banden och har ett inbyggt filter som ska förbättra mottagningen. Denna modell är för kortare avstånd till sändaren så du bör bo i närheten, till exempel i en större stad.

Modellen är också utformad så att den inte stör på utsidan av byggnaden, vilket är bra om du till exempel bor i hyreslägenhet. Prisläget är i nivå med Macabs antenn snarare än Televes antenn. Den måste dock få sin strömförsörjning eftersom den är en aktiv antenn, men en aktiv antenn kan fånga upp en svagare signal bättre än en passiv antenn.

Installation: Går att installera både på husvägg och mast. Manualer finns både på svenska och många andra språk.


Kjell & Company Gitterantenn för UHF

Köpa tv-antenn Kjell & Company Gitterantenn för UHF

Antennen är en passiv TV-antenn i den lägre prisklassen som tar emot signaler till UHF-bandet. Gitterantennen har en bred öppningsvinkel och behöver inte monteras på hög höjd för att få optimal effekt. Denna antenn är lämplig för den som bor i kuperad terräng med skog och byggnader som hinder.

•räckvidd: 0-30 km till sändaren

•installation: monteras på maströr (30-50 mm)


Trippelbom TV-antenn UHF

Köpa tv-antenn Trippelbom TV-antenn UHF

Detta är en passiv TV-antenn i den lägre prisklassen för utomhusmontering. Den har ett inbyggt 4G-filter och kan ta emot signaler till UHF-band men inte VHF-band. Det är en antenn för de som har nära till en sändare till exempel i en stad, mer än ute på landsbygden. Den har en stabil konstruktion på trippelbom som gör att den har hög hållbarhet.

•räckvidd: 10-50 km

•installation: monteras på maströr (30-50 mm)

 


Vilken tv-antenn är då bästa valet för mig?

Om du har behov av en inomhusantenn, oavsett om du bor i lägenhet eller vill ha den för din båt eller husvagn, är det bästa valet antennen DVB-T2. Den är prisvärd och ger dig mycket för pengarna. Den aktivt riktade antennen ger dig större chans att få bra mottagning än de andra och den är mottaglig för signaler till både UHF-och VHF-banden.

När det gäller utomhusantenner, så är Televes Dat-HD 790 TV-antenn UHF, det bästa valet av de som presenteras. Fastän den endast tar emot signaler till UHF-bandet så täcker den nästan hela landet med få platser som undantag. Den stabila konstruktionen är också ett stort plus eftersom den sitter där den ska, oavsett väderlek. Det som är avgörande är den långa räckvidden och att den ger bra mottagning oberoende av om du bor i samhälle eller glesbygd. Detta gör att den är klart den bästa antennen, både prismässigt och tekniskt, som erbjuds på marknaden just nu.