Ugn

Köp ugn med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av ugnar 2017
  2. Vilken ugn ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Till att börja med måste man skilja på den traditionella ugnen som är en del av spisen, och den separata inbyggnadsugnen som har blivit allt mer populär i takt med svenskarnas växande intresse för heminredning. Den huvudsakliga anledningen att välja en inbyggnadsugn är förstås ergonomisk – att få ugnen i praktisk arbetshöjd och slippa kröka rygg ner mot golvet för att se om söndagssteken börjar få den rätta gyllenbruna färgen. Standardmåtten på en inbyggnadsugn är 560 mm bredd, 590 mm höjd och 550 mm djup.

Det finns fortfarande ugnar på marknaden som inte har några andra finesser förutom att de blir varma inuti, men de allra enklaste modellerna är det nästan ingen som köper längre. I dag vill konsumenterna självklart ha varmluftsfunktion med en fläkt som jämnar ut temperaturen så att rätterna upptill och nertill blir färdiga samtidigt. Självrengörande ugnar finns med två olika tekniker; pyrolys och katalys. Vill du veta mer om vilken ugn som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa ugnar.

Electrolux EOP601X: Alltid ultimata stekresultat

Köpa ugn Electrolux EOP601X

Denna inbyggnadsugn i rostfritt stål har integrerad stektermometer för det perfekta stekresultatet. Stektermometern övervakar tillagningen av din mat och meddelar när maten är tillredd då ugnen stängs av automatiskt.

·       Ugnen är utrustad med timer och halogenbelysning.

·       Med pyrolytisk rengöring har ugnen enklast möjliga rengöring utan att behöva använda några som helst rengöringsmedel.

·       Tack vare den säkra isoleringen är ugnen energieffektiv och har energiklass A+.

·       Ugnen har 5 års garanti genom tillverkaren) vilket omfattar fel på vitvaran som orsakats av material- eller produktionsfel. Garantin gäller endast för hemmabruk.


Electrolux EOB100X: Skinande ren ugn, utan fingeravtryck

Köpa ugn Electrolux EOB100X

Bästa pris: 5345 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Denna inbyggnadsugn har ett snyggt utförande i rostfritt stål och svart med en ytbeläggning mot fingeravtryck som gör att ugnen ser ren ut längre. Ugnen är även enkel att rengöra på både utsidan och insidan och har ett nedfällbart takelement för enklare rengöring. Även glaset är lätt att göra rent då glaspanelerna är lätta att ta bort och kan rengöras för sig. Electrolux EOB100X är även både energisnål och tidssparande med dess revolutionerande varmluftsfunktion.

·       UltraFanPlus-värmesystemet, med en extra stor fläkt i ny design, ger en jämn tillagning var du än placerar maten i ugnen.

·       Du kan även använda dig av pizza-funktionen eller grill-läget beroende på den rätt du tillagar.

·       Ugnens fem hyllplan bidrar till mer flexibilitet i matlagningen och XXL-utrymme för de största plåtarna på marknaden.

·       Säkerhetsfunktioner inkluderar bland annat ett barnlås som hindrar de små från att bränna sig eller få fingrarna i kläm.

·       Ugnen är energisnål med energiklass A och kommer med 5 års garanti genom Electrolux vilket omfattar fel på vitvaran som orsakats av material- eller produktionsfel. Garantin gäller endast för hemmabruk.

Bästa pris: 5345 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:


Bosch HBG673CS1S: Saftiga stekar och krispiga pajer med den miljövänliga 4D-varmluftsfunktionen

Köpa ugn Bosch HBG673CS1S

Denna stora ugn på 71 liter fördelat på 5 höjdnivåer kan steka flera rätter samtidigt. Ugnen har 10 funktioner, inklusive under- och övervärme, varmluft grill, 4D-varmluft, pizza och upptining. Med hjälp av 4D-varmluftsfunktionen steks maten jämnt och bidrar till att kött blir saftigt och kakor och pajer blir krispiga.

·       Man kan enkelt välja program från den intuitiva menyn eller använda sig av 10 automatiskt inställda program från Autopiloten. Autopiloten bidrar till mer frihet i din matlagning, då du kan lämna ugnen utan uppsikt och utan rädsla för att dina rätter bränns vid.

·       Stektermometern övervakar tillagningen av din mat och meddelar när maten är tillredd då ugnen stängs av automatiskt.

·       Med pyrolytisk rengöring är ugnen lätt att hålla ren, då den enkelt bränner bort fett och matpartiklar som sedan lätt torkas bort.

·       Ugnsluckan kommer med en tydlig och modern TFT-display och är barnvänlig med ett barnlås samt ett fyrglasfönster som förblir svalt under hela matlagningen. SoftClose-ugnsluckan med hög kvalitet gör den även behaglig att både öppna och stänga.

·       Ugnen är en energisnål modell med energiklass A+. 4D-varmluftsfunktionen är 30 % effektivare än gränsvärdet för energiklass A+ vilket bidrar till en betydligt lägre energiförbrukning.

·       Ugnen kommer med 24 månaders fabriksgaranti.


Gorenje BOC6322AX: Hälsosam matlagning med ångteknik ger mer smak åt dina rätter

Denna lilla och smidiga ugn med endast 27 liters volym är perfekt för de mindre hushållen då den tar minimal plats i ditt köksutrymme. Denna rostfria

ångugn har en vattenbehållare på 1,2 liter och kombinerar varmluft och ångfunktion i ett. Matlagning med ånga är sundare då maten bibehåller dess smak, färg och vitaminer och dina rätter blir mer hälsosamma och smakrika.

·       Modern inställningsmeny med finger touch-display och ugnsluckan är utrustad med barnsäkring och tvåglasfönster för extra säkerhet då luckan aldrig överhettas.

·       Denna ugn tillhör den energisnåla energiklassen A och har miljövänlig rengöring med Eco Clean-emalj som gör att matrester inte fastnar på ugnens yta vilket gör den lätt att hålla ren.

·       En fabriksgaranti på 1 år är inkluderat vid köp av någon av Gorenjes återförsäljare.