Ugn

Köp ugn med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av ugnar 2017
  2. Vilken ugn ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Till att börja med måste man skilja på den traditionella ugnen som är en del av spisen, och den separata inbyggnadsugnen som har blivit allt mer populär i takt med svenskarnas växande intresse för heminredning. Den huvudsakliga anledningen att välja en inbyggnadsugn är förstås ergonomisk – att få ugnen i praktisk arbetshöjd och slippa kröka rygg ner mot golvet för att se om söndagssteken börjar få den rätta gyllenbruna färgen. Standardmåtten på en inbyggnadsugn är 560 mm bredd, 590 mm höjd och 550 mm djup.

Det finns fortfarande ugnar på marknaden som inte har några andra finesser förutom att de blir varma inuti, men de allra enklaste modellerna är det nästan ingen som köper längre. I dag vill konsumenterna självklart ha varmluftsfunktion med en fläkt som jämnar ut temperaturen så att rätterna upptill och nertill blir färdiga samtidigt. Självrengörande ugnar finns med två olika tekniker; pyrolys och katalys. Vill du veta mer om vilken ugn som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa ugnar.

Electrolux EOP601X: Alltid ultimata stekresultat

Denna inbyggnadsugn i rostfritt stål har integrerad stektermometer för det perfekta stekresultatet. Stektermometern övervakar tillagningen av din mat och meddelar när maten är tillredd då ugnen stängs av automatiskt.

·       Ugnen är utrustad med timer och halogenbelysning.

·       Med pyrolytisk rengöring har ugnen enklast möjliga rengöring utan att behöva använda några som helst rengöringsmedel.

·       Tack vare den säkra isoleringen är ugnen energieffektiv och har energiklass A+.

·       Ugnen har 5 års garanti genom tillverkaren) vilket omfattar fel på vitvaran som orsakats av material- eller produktionsfel. Garantin gäller endast för hemmabruk.


Electrolux EOB100X: Skinande ren ugn, utan fingeravtryck

Köpa ugn Electrolux EOB100X

Bästa pris: 5345 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Denna inbyggnadsugn har ett snyggt utförande i rostfritt stål och svart med en ytbeläggning mot fingeravtryck som gör att ugnen ser ren ut längre. Ugnen är även enkel att rengöra på både utsidan och insidan och har ett nedfällbart takelement för enklare rengöring. Även glaset är lätt att göra rent då glaspanelerna är lätta att ta bort och kan rengöras för sig. Electrolux EOB100X är även både energisnål och tidssparande med dess revolutionerande varmluftsfunktion.

·       UltraFanPlus-värmesystemet, med en extra stor fläkt i ny design, ger en jämn tillagning var du än placerar maten i ugnen.

·       Du kan även använda dig av pizza-funktionen eller grill-läget beroende på den rätt du tillagar.

·       Ugnens fem hyllplan bidrar till mer flexibilitet i matlagningen och XXL-utrymme för de största plåtarna på marknaden.

·       Säkerhetsfunktioner inkluderar bland annat ett barnlås som hindrar de små från att bränna sig eller få fingrarna i kläm.

·       Ugnen är energisnål med energiklass A och kommer med 5 års garanti genom Electrolux vilket omfattar fel på vitvaran som orsakats av material- eller produktionsfel. Garantin gäller endast för hemmabruk.

Bästa pris: 5345 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker: