Undervattenskamera

Köp undervattenskamera med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av undervattenskameror 2017
  2. Vilken undervattenskamera ska jag då välja?

Numera finns det undervattenskameror med olika funktioner, möjligheter samt i olika prisklasser. Det gäller att finna en undervattenskamera som passar just dig och dina behov. Vare sig du skall ut på djuphavsdykning eller skall ha roligt med barnen i poolen på semestern eller surfa. Eller om du skall åka skidor och vill spela in det, så kan det vara roligt att kunna spara minnena till senare tillfällen i livet- idag är det möjligt.

Det man bör tänka på vid köp utav en undervattenskamera är att de är specialdesignade för olika ändamål, plus att de kan variera väldigt i prisklass beroende på syftet med kameran. I detta testet recenserar vi åtta olika modeller av undervattenskameror som kopplas till olika behov hos läsaren. Meningen är att du skall få en uppfattning om vilken som är den generella vinnaren i testet , samt vilken som är mest prisvänlig och vilken som riktar sig mot den med specifika behov.

Vi har testat åtta olika undervattenskameror.Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44

Introduktion: Tips inför köpet av din nya undervattenskamera

De mest grundläggande egenskaperna hos en undervattenskamera är att de skall vara lättnavigerade, klara av fall, tåla vatten, tåla påfrestningen på olika djup under vattnet samt klara av sand och gärna kunna spela in filmer och bilder i HD-format. Beroende på vad du skall använda kameran till finns det specialfunktioner som kan vara bra att veta mer om. Exempelvis att de går att styra vissa av dem med hjälp utav applikationer via din tekniska enhet.

En annan aspekt som kan vara bra att tänka på vid ett köp utav en undervattenskamera är att de är designade enligt olika intressen. Det är även bra ifall en undervattenskamera har en skaknings-dämpare . En annan egenskap som också är av stor vikt är hur pass bra upplösning de tar av bilder som tagits under ytan. Detta eftersom ju bättre upplösning bilderna tar, desto bättre skärpa blir det vid visning och utskrift av bilderna.


Sony CyberShot DSC-TX30: Smidig och kompakt samt passar dig med en aktiv livsstil

Den första ut i test var Sony CyberShot DSC- TX30. Detta är en undervattenskamera som passar dig med en aktiv livsstil, vare sig du gillar att ta kort under vatten, eller ha med kameran på fjället, när du cyklar eller genomför någon annan mer krävande aktivitet. Är du en person med en aktiv livsstil som dessutom vill ha högupplösta minnen ifrån dina äventyr, är detta kameran du skall välja. Kameran passar dig som gillar att ta skarpa kort som är högupplösta samt att du även kan filma med kameran. Den passar även dig som vill ha med dig så lite utrustning som möjligt på din resa då den är både kompakt och har en slimmad design.

 


Olympus TG 870: Möjlighet till fjärrstyrning via applikationen till din smartphone

Köpa undervattenskamera Olympus TG 870

Andra kameran ut i testet är Olympus TG 870 Tough Waterproof digital camera. Denna kameran klarar av att fotografera på ett djup utav 15 meter under vattnet, är det som så att du kanske lättare har sönder en kamera är detta ett bra val för den är både stöt och krossäker.

Den klarar även av lite tuffare väderförhållanden som minusgrader. Tänk dig att du till exempel skulle vilja ta med dig den ut till en mycket kall skidort och filma när du och dina barn åker skidor, då hade den här kameran absolut klarat av det. Kameran passar den teknikintresserade personen, då den också har en GPS samt att den också har inbyggt WIFI vilket gör att du kan synka kameran med din smartphone och genom gratisapplikationen OI.Share och på så sätt ändra inställningar på kameran men även ta bilder enbart med hjälp av Olympus medföljande applikation.


Panasonic Lumix DMC-FT25: För den kreative. Möjlighet att redigera bilder efter tagning.

Köpa undervattenskamera Panasonic Lumix DMC-FT25

Den tredje kameran som vi har valt att testa heter Panasonic Lumix DMC-FT25. Det här är en kamera som passar för den kreativa personen som gillar att ta lite mer avancerade kort. Den är en resekamera som passar för resenären och för den som gillar att fota till exempel under vattnet.

Med dess specialfunktioner som att ta panoramabilder med tio olika filter kan man få väldigt kreativa och spännande bilder. Detta är en kamera vi skulle rekommendera för den som är på jakt efter att fotografera och leka med bildernas effekter.


Go Pro Hero3+: Perfekt för den som gillar mer extrema sporter exempelvis djuphavsdykning.

Köpa undervattenskamera Go Pro Hero3+

Den fjärde kameran som är testad heter Go Pro Hero3+ och det är en kamera som är utrustad för att klara av olika miljöer för en aktiv och äventyrslysten person. Vare sig du befinner dig på en omfattande cykeltur, är ute och åker snowboard eller skidor eller vandrar i berg är denna kamera ett mycket bra alternativ.

Är du intresserad utav att dyka är denna kameran utmärkt som ett alternativ, då den klarar av djupdykning på ner till 40 meter under vattnet(!). Den har ett fäste så att du kan använda den på huvudet under mer extrema aktiviteter och föreviga dessa som minnen.

Go Pro HERO 4: Ta unika undervattensbilder samt kunna filma i slowmotion

Köpa undervattenskamera Go Pro HERO 4

Den femte kameran som vi har valt ut att testa heter Go Pro HERO 4 och är efterföljaren till Go Pro HERO 3+ vars recension du hittar ovan. Detta är en kamera som är utvecklad för att klara av djupvattenfilmningar på så långt ner som till 40 meter under ytan. Om du köper kameran kommer den levereras med ett vattentätt ”hus”, vilket gör den mer säker.

Det finns trådlösa funktioner och kontextbaserade menyer, detta gör det mycket lättare att navigera i menylistan än Go Pros tidigare föregångare. Kameran passar perfekt för dig som vill spela in i 4K-format. En annan nyhet är att du också nu kan ansluta till telefonen via Bluetooth.


Go Pro Hero 4 Session: För dig som gillar extrema sporter och kräver en kamera som är både lättnavigerad samt lätt i vikten

Köpa undervattenskamera Go Pro Hero 4 Session

Go Pro Hero 4 session heter den sjätte kameran som är med i testet. Den här kameran passar utmärkt för en person som är på jakt efter en otroligt liten och smidig kamera som endast väger 74 gram.

Storleken och den lätta vikten är fördelaktigt för människor som ägnar sig åt lite mer äventyrliga aktiviteter Kommunikationen sker till surfplatta eller mobil genom WI-FI. Det gör den lättnavigerad.


Olympus Tough TG 630: Ett bra budgetval för familjen som vill föreviga sina semesterbilder i ljud, bild och film

Köpa undervattenskamera Olympus Tough TG 630

Olympus Tough TG 630 är den sjunde undervattenskameran i testet som passar utmärkt om du reser med exempelvis barn och vill kunna föreviga era minnen i poolen eller i havet. Den här kameran är vattentålig på ett djup upp till fem meter. Kameran är också stötsäker vilket gör att även barn kan hantera den. Kameran filmar i HD-kvalitet så att du får fina högupplösta bilder/filmer att visa för familjen, släkt och vänner.


Nikon CoolPix AW130: Ta bilder utifrån en aktiv livsstil, vare sig du är dykare eller skidåkare eller på andra äventyr

Den sista kameran som vi har valt att testa är Nikon COOLPIX AW130. Detta är en avancerad kamera som passar bra för dig som har ett dykarintresse och vill fånga det på bilder och filmer. Kameran klarar av att vara vattentät ner till 30 meter och den är damm och stöttålig upp till 2 meter.

Du kan välja att dela dina bilder vart i världen du än befinner dig, antingen via din surfplatta eller mobiltelefon eller annan smart enhet. Kameran är kraftfull och vädertålig och passar fint för dig som ställer högre krav på en kamera utifrån en aktiv livsstil.