Varmvattenberedare

Köp varmvattenberedare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av varmvattenberedareare 2017
  2. Vilken varmvattenberedare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Att investera i en ny varmvattenberedare kan bli en kostsam historia, men kan även spara in tusenlappar i hushållets årliga elförbrukning. Allt hänger på huruvida man lyckas hitta rätt i djungeln av beredare, utefter ett flertal viktiga faktorer. För att hjälpa er med denna uppgift kommer vi här gå igenom vad som är viktigast att tänka på när man ska välja en ny beredare, och därefter recensera åtta olika alternativ.

Etta i testet kommer Nibe Compact, då den finns i fyra olika storlekar för att passa alla villaägares behov: 100, 150, 200 och 300 liter. Beredarna finns även med valfritt korrosionsskydd för de två större storlekarna (annars är det i koppar respektive rostfritt). Denna beredare ger varmast vatten i testet, och är således både effektiv och passar för de flesta.


Denna beredare har korrosionsskydd i emalj, som fungerar för de flesta vatten, och har dessutom lägst energiförlust i testet, vilket gör att man kan tjäna in mycket pengar i elförbrukning.

Man kan även välja till en SMART-Control för beredaren, vilket innebär att den lär sig ert förbrukningsmönster, så att ni kan spara in energi, samtidigt som den ser till att det alltid finns tillräckligt med varmt vatten. Denna beredare kan även monteras liggande vid behov, det innebär dock en reducerad kapacitet på 25 procent.