Vindmätare

Köp vindmätare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av vindmätare 2017
  2. Vilken vindmätare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Vi har testat sju olika vindmätare som alla har sina kvaliteter och lämpas för olika aktiviteter. En av vindmätarna är dock främst utformad för yrkesbruk i fastigheter och rankas därför inte med de övriga.

Vindmätarna i testet kan grovt räknas in i tre kategorier:

  • Självständiga bärbara med mekanisk mätning och digital omvandling och presentation
  • Digitala tillbehör som levererar info till smartphone eller läsplatta.
  • Mekanisk-digitala tillbehör som levererar info till smartphone/läsplatta eller särskild presentationsenhet.

Silva ADC Wind

Köpa vindmätare Silva ADC Wind

Bäst i test. Litet format och lätt att ta med, bara att fästa i dragkedjan eller bältet. Vindstyrka, kyleffektsvarning och sparar vindinfo. Självständig mätare, ingen app. Bra för låghöjdsklättring, segling, surfning o dyl samt vandring.


Digitalt tillbehör. Samlar in vindinfo till Netatmos Weather Station-app. Snygg design och många funktioner via appen. Något minus för formatet – storleken ger förvisso stabilitet, men är klumpig i fickan. Fördel inga lösa delar som kan konstra. Funkar nog bäst i segelbåten eller hemma. Ytterligare Netatmo-mätare kan anslutas till appen.


Kjell & Company Vindmätare

Köpa vindmätare Kjell & Company Vindmätare

Självständig. Behändigt fickformat. Självständig mätare, ingen app. Vinghjulsmätning mekaniskt med vindinfo i olika mätningsenheter (m/s, km/h, Beaufort etc) digitalt inklusive kyleffekt. Kan tas med överallt.


MMR 330

Köpa vindmätare MMR 330

Något större än Kjell & Company. I övrigt likadan teknik och funktioner.


Vaavud VAV-1W

Köpa vindmätare Vaavud VAV-1W

Skojig skop-propeller som sätts direkt i hörlursuttaget på din smartphone. Används med app. Finns en särskild kitesurfanpassad-app, om man är sugen. Propellern kan med lätthet bäras lös i fickan när den inte används. Inget batteri behövs.


Oregon Scientific WGR800

Köpa vindmätare Oregon Scientific WGR800

Stor, riktig vindmätare för den som är vädernörd och fåtöljmeteorolog. Ansluts trådlöst till Oregons väderstation WMR86 med stor digital display som också ger information om nederbörd, temperatur. luftfuktighet, daggpunkt, kyleffekt och prognos. OBS denna måste köpas separat. Kan förutom hemma också funka bra monterad på båten om det finns kajuta eller ruff för väderstationen.


Utom tävlan. Ett proffsverktyg för mätning av luftflöden i byggnader och ventilationssystem. Mekanisk vinghjulsmätning med digital redovisning. Visning av flödesriktning, temperatur, lufthastighet och volymflödesmätning. Kan ge både punkt- och tidsmedelvärde. Flera tusenlappar dyrare än övriga i testet. Fungerar säkert utmärkt för yrkespersoner, men känns onödig att släpa med sig bland djur och natur.