Vinkelslip

Köp vinkelslip med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av vinkelslipar 2017
  2. Vilken vinkelslip ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

En vinkelslip är ett mångsidigt verktyg med många olika funktioner som passar till att utföra en stor mängd olika uppgifter. När du väl har skaffat en vinkelslip kommer du undra hur du någonsin klarade dig utan en sådan maskin.

Eftersom det finns många olika modeller på marknaden kan det verka som en svår uppgift att hitta rätt. Men var lugn, vi hjälper dig att hitta rätt i vinkelslipsdjungeln. I den här artikeln får du veta allt och lite till om vad du ska tänka på när du handlar en vinkelslip och vilken typ som är rätt för dig och arbetet du tänker utföra.

Här hittar du testade vinkelslipar till hög kvalitet. Med vinkelslipen slipar och kapar du i diverse olika material så som metall, betong, sten, klinker etc. Vi har valt ut fyra kraftfulla maskiner med hög användarvänlighet och med varierande storlek och styrka. Vinkelsliparna har ett brett användningsområde och förutom att slipa, kapa och skära, kan de med fördel även användas för att ta bort färg, beläggningar och rost från olika ytor. Vi har valt att titta närmare på följande fyra produkter:

Bäst i test av vinkelslipar

Vi har funnit att ovanstående fyra vinkelslipar är bland de bästa på marknaden för närvarande. I vårt test koncentrerar vi oss på ett antal olika faktorer. Vi tittar särskilt på om vinkelsliparna är bekväma att hålla i och säkra att arbeta med. Maskinerna ska vara greppvänliga och säkra och kapaciteten bör vara god och priset överkomligt. De egenskaper som vi i första hand har prioriterat är:

  • Slipförmåga
  • Funktioner och finesser
  • Användarvänlighet
  • Hållbarhet och garantier
  • Säkerhet
  • Underhåll

En viktig aspekt att ta med i beräkningen är ändamålet för vinkelslipen. Produkterna har olika specialfunktioner beroende på användningsområde och även användarvänlighet.

Black & Decker KG751DC

Köpa vinkelslip Black & Decker KG751DC

Black & Decker KG751DC har handtag baktill och är behaglig att hålla. Utmärkt maskin som har en slipförmåga med effekt upp till 750w och skivdiameter 125mm. Maskinens tyngd på 3.2 kilo gör att den ligger stabilt i handen. Den har en kraftfull motor med lång livslängd för optimal prestanda. När det gäller användarvänlighet är maskinen försedd med sidohantag i tre lägen för bättre kontroll och säkerhet.

Specifikationer

·       Effekt (W): 750

·       Spänning (V): 230

·       Skivdiameter (mm): 125

·       Vikt (kg): 3.2

·       Varvantal (v/min): 11000

·       Spindelstorlek: M14

En viktig funktion är det särskilda spindellåset som möjliggör för smidiga byten av tillbehör. Dessutom går sprängskyddet att justera utan ytterligare verktyg. Maskinen kan särskilt rekommenderas för långvarig användning i utsatta miljöer med tanke på den dammtäta strömbrytaren och det gjutna aluminiumhöljet för optimal värmeavledning.


Bosch PWS 850-125 är en något lättare maskin på 1,84 kilo. Maskinen har en särskild slipförmåga som gör den perfekt för kapning, kortning, slipning och borstning av kakel och betongsten. För ökad användarvänlighet är den utrustad med ett vibrationsdämpande handtag som ger maximal komfort, speciellt vid utdragen och tuff användning under intensiva pass.

Specifikationer:

·       Effekt (W): 850

·       Spänning (V): 230

·       Skivdiameter (mm): 125

·       Vikt (kg): 1.84

·       Varvantal (rpm): 12000

·       Spindelstorlek: M14

Vidare erbjuder denna produkt optimal kapacitet och hållbarhet tack vare det patenterade Dust Protection-systemet från Bosch som förhindrar att slip- och kapdamm sätter sig i kullagren. Viktigt att notera är även att handtaget går att fästa på båda sidor, vilket ökar kontrollen och smidigheten.


Luxor Tools VSP710

Köpa vinkelslip Luxor Tools VSP710

Luxor Tools VSP710 är det perfekta verktyget för dig som vill göra arbetet själv utan att behöva konsultera proffs eller experter. Kort och gott är detta ett mycket användarvänligt verktyg i kompakta designer som gör arbetet enkelt för dig.

Specifikationer:

·       Effekt (W): 700

·       Skivdiameter (mm): 115

·       Vikt (kg): 3.2

·       Varvantal (rpm): 12000

·       Spindelstorlek: M14

Till skillnad från de övriga vinkelsliparna har denna en skivdiameter på 115 mm, vilket gör den något mindre och mer lätthanterlig för hemmabruk.


Bosch GWS 7-125 är en mycket smart, smidigt och ergonomiskt utformad vinkelslip. Maskinen har ett mycket smalt handtag som gör arbetena mycket lättare och smidigare att genomföra samt ett vridbart sprängskydd för att du skall kunna skydda dig på bästa sätt.

Specifikationer:

·       Effekt (W): 720

·       Skivdiameter (mm): 125

·       Vikt (kg): 1.9

·       Varvantal (rpm): 11000

·       Spindelstorlek: M14

Vinkelslipen är även skyddad med en säkerhetsbrytare som gör så att maskinen startar lugnare än många andra vinkelslipar, vilket gör att du slipper det ryck som ofta blir när man sätter på en vinkelslip. De specialframtagna luftintaget ger optimal motorkylning och extra lång livslängd till produkten. För att öka användarskyddet är maskinen försedd med vridsäkert sprängskydd.