WiFi-högtalare

Köp WiFi-högtalare med självförtroende


Trådlösa högtalare har aldrig varit så populära som idag men att hitta rätt modell är inte alltid det lättaste och med främmande ord som Airplay och DNLA är det inte konstigt att många känner sig vilsna i sin jakt på nya WiFi-högtalare. Så vad är det du behöver veta innan du köper dina nya högtalare?

En WiFi-högtalare är, till skillnad fråm bluetooth-högtalaren, beroende av en uppkoppling till internet. För att få ut det bästa av dina nya högatalare bör du innan inköpet kontrollera att ditt internet är snabbt nog att klara av att streama musik utan problem. Att fundera över vilka egenskaper du tycker är viktigast gör det även lättare att bestämma vilken högtalare som är rätt för dig.

För att göra det ännu enklare för dig har vi samlat ihop åtta populära WiFi-högtalare som vi har testat. Här presenterar vi ett bra urval, som gör det lättare för dig att prioritera.


Samsung R3 Wireless multiroom

Köpa WiFi-högtalare Samsung R3 Wireless multiroom

För dig som är ute efter ett mer intressant utseende än den klassiska fyrkantiga högtalaren är R3s aerodynamiska design en solklar vinnare. Samsungs multirum-högtalare må se ut som en modern, stilren vas men det finns en bra anledning till det.

Med en driver som pekar uppåt mot två separata akustiska linser fördelar R3 ljudet jämt i alla riktningar. Ovansidan av R3 pryds av en tryckkänslig panel, varifrån du styr din högtalare genom att trycka eller dra med fingret över panelen. En animerad LED-display lyser upp för att visa att du gjort rätt rörelse och denna panel tycker vi är en ny, fräsch idé från Samsung.

R3 levererar ett rent, klart ljud som kan fylla ett medelstort till stort rum. Basen är riktigt tajt och kontrollerad med ett mjukt ljud som kompletterar mellantonerna – men för att få bäst upplevelse är det bäst att placera högtalaren på ett skrivbord eller liknande. Ju närmre öronhöjd, desto bättre ljudupplevelse.

R3 är en av modellerna i Samsungs multirum-serie som kan koppla ihop upp till tio olika enheter och Samsung Multiroom-appen gör det enkelt att lägga till dina nätverksinställningar i alla dina högtalare. Från appen kan du även gruppera dina högtalare. Via appen kan du spela musik från musiktjänster som Spotify Connect, Napster, TuneIn, Deezer, 7Digital, 8tracks, Murfie, Rdio och Qobuz.

Då den är rakt igenom trådlös saknar R3 3.5-millimetersjacket men kan kopplas upp via bluetooth, WiFi och en Samsung-TV som stödjer TV SoundConnect.


LG Music Flow HS9

Köpa WiFi-högtalare LG Music Flow HS9

Med en snygg och modern design har LG valt att ge HS9 ett mer robust och bastant utseende och lyckas få in inte mindre än sju drivers i sin soundbar. Detta för att kunna sprida ljudet från alla delar av soundbaren. Den har också utgångar för aux, optical och HDMI.

HS9 ingår i LG:s multirum serie Music Flow och kan kopplas ihop med andra produkter från samma serie. Med Music Flow-appen kan du enkelt länka och synkronisera HS9 till de andra högtalarna och via appen kan du spela musik från Spotify Connect, Pandora, Napster och TuneIn. Har du Google Cast kan du också spela musik från Google Play Music. Du styr HS9 via fjärrkontrollen som medföljer.

Ljudmässigt är HS9 en av de bättre soundbarerna i sin klass med sitt rena, mäktiga ljud som fyller hela rummet och levererar en detaljerad ljudbild. Den trådlösa subwoofern som följer med är relativt fyrkantig men så pass liten att den inte behöver ta upp en allt för stor plats och kan smidigt gömmas undan. Placeras den för långt bort från soundbaren kan däremot dess ljudeffekter falla bort.

Soundbaren är relativt tung – den väger åtta kilo – så var noga med att ha rätt pluggar och skruvar för din vägg. En väggmall följer med, vilket gör det både enkelt och snabbt att borra upp din soundbar.

Om du ute efter en högtalare som kan leverera höga volymer så är HS9 svår att slå. Den är ett särskilt bra val om du redan äger andra produkter från Music Flow-serien.


Clint Odin

Köpa WiFi-högtalare Clint Odin

Trots sitt enkla men eleganta utseende leverar Odin ett mäktigt ljud med hög volym som utan problem fyller ett helt rum. Basen imponerar med sitt djupa register, men vid midrange kan röster ibland låta burkiga och ihåliga.

Odins design är det första en lägger märke till – en typisk tappning av modern skandinavisk design med sina rundade kanter, det vita metallnätet och den silvriga foten som gör att den påminner om en förstklassig soptunna till utseendet. Ovansidan pryds av en elegant, matt silveryta med de obligatoriska on/off- och paus/play-knapparna som kan upplevas aningen plastiga men som helt klart fyller sin funktion.

Odin kommer med multirum-stöd och kan kopplas ihop med upp till tre andra Clint-enheter och med endast ett knapptryck på högtalaren och ett på din router är din Odin uppkopplad till nätverket. Det går också att koppla upp Odin via din dator, något krångligare, men inte särskilt svårt.

Likt alla multirum-högtalare kommer Odin med sin egen app, Asgard-appen. En väldesignad app som är lätt att använda och låter dig på ett enkelt sätt välja ljudkälla; DNLA, radio, Spotify eller den enhet du använder.


SRS-X7

Köpa WiFi-högtalare SRS-X7

Med sin snygga, minimalitsiska design är SRS-X7 en kraftfull högtalare som passar in i arbetsrum som vardagsrum. Högtalaren har en mängd olika alternativ till att koppla upp sig trådlöst men den kan också drivas med laddningsbara batterier, vilket gör den enkel och smidig att ta med sig vart man än åker.

Trots sin storlek kan SRS-X7 spela upp musik på en bra, hög volym och producerar ett fylligt, rent ljud. Det som gör X7 så attraktiv utöver dess ljudkvalité är att den erbjuder en mängd olika sätt att spela upp musik. Den har både Airplay för den hängivna Apple-ägaren och DLNA för PC-ägare, vilket gör det möjligt att spela upp musik från tjänster som Spotify, Pandora eller direkt från dina iTunes.

Utöver det är X7:an utrustad med bluetooth med stöd för aptX, en codec som förser högtalaren med samma ljudkvalité som hos en CD, när musiken spelas upp över bluetooth. Högtalaren är försedd med en del appar, bland annat SongPal som låter dig kontrollera din högtalare och även andra Sony-produkter via mobilen.

Den här högtalaren kommer till sin rätta i ett mellanstort rum men i större lokaler får den svårare att imponera med sitt rena ljud. När den spelar upp musik utan att vara ikopplad i ett strömjack kan ljudet försämras en aning men väl ikopplad producerar den ett mäktigt och imponerande ljud, oavsett vilken musik du lyssnar på.


Samsung R1

Köpa WiFi-högtalare Samsung R1

Samsung R1 är den minsta högtalaren i multirum-serien – en mindre variant men med samma design och funktioner som R3. Den har en mindre subwoofer, vilket är den största skillnaden mellan de olika modellerna.

Trots sin nätta storlek leverar den här högtalaren ett bra ljud som fyller rummet utan problem och basen är mjuk och fyllig. R1 är perfekt för akustisk musik så som jazz och folkmusik och skulle göra sig bra på ett litet kafé eller i en avslappnad miljö. Höjer du volymen allt för mycket kan en viss vasshet smyga sig in i ljudet men för att vara en så liten högtalare klarar sig R1 riktigt bra.


LG Music Flow HS6

Köpa WiFi-högtalare LG Music Flow HS6

HS6:an är den äldre soundbaren i Music Flow-serien som kom några månader innan HS9:a. Den har en stilren, slimmad design med mjuka kurvor och silvriga ytor, vilket gör den lätt att placera i hemmet. Precis som HS9 kommer HS6 med en väggmall som gör det lätt att montera den på väggen.

Ljudet från HS6 erbjuder en bra volym som kan fylla ett vardagsrum utan problem. Trots att HS6 är en soundbar har den ett brett ljudspektrum, vilket ger den en mjuk men klar övergång från höger till vänster. Den levererar ett klart och detaljrikt ljud och subwoofern som följer med kompletterar soundbaren med en fyllig bas.

Precis som med HS9 kommer HS6 med en fjärrkontroll och Music Flow-appen till både Android och iOs.


Champion har producerat förstärkare sedan 1983. Deras senaste produkt är en stilren högtalare med en topp av aluminium och en stomme av trä, för bättre akustik. De runda knapparna på den över panelen passar in den moderna designen och kontrollerar de vanligaste funktionerna på en högtalare.

Champion Medium är den mellersta modellen i Champions multirum-serie och har stöd för Spotify Connect, iHeart Radio, TuneIn och AirPlay och modellen stöder uppspelning via både bluetooth och WiFi. Den har ett bra ljud för sin prisklass men basen kan ibland dränka diskanten. Trots detta står den här högtalaren ut.

Detta genom dess multirum-funktion, som gör att du enkelt kan streama samma ljudkälla till flera högtalare utan att fysiskt koppla ihop dem. Multirum-funktionen är en sällsynt funktion inom den här prisklassen och du kan koppla ihop upp till sju högtalare. För att göra ditt liv enklare har Champion utvecklat en app som låter dig kontrollera din högtalare från mobilen och använder du multirum-funktionen kan du snabbt dela in dina olika högtalare i olika grupper.

En extra smart detalj är usb-porten på baksidan som gör att du kan ladda din mobil, surfplatta eller annan elektronik genom högtalaren.


Precis som den större versionen har Champion Small stöd för Spotify Connect, iHeart Radio, TuneIn och AirPlay och modellen stöder uppspelning via både bluetooth och WiFi.

Det enda som skiljer Champion Small från Champion Medium är storleken på basen och högtalaren men den har i övrigt exakt samma funktioner. Ljudet är klart godkänt och klarar av att fylla ett litet rum men precis som med Medium kan basen dränka diskanten ibland.

Champion Small kommer med inbyggda batterier och har en batteritid på upp till sex timmar.

Så där har vi den; en lista över åtta bra WiFi-högtalare som kan förgylla din musikupplevelse. Samsung R3 kniper första platsen med sin unika design, ljudupplevelse och sin blyga prislapp framför LG:s HS9 som trots sin andra plats är en mycket bra soundbar. Champion Small hamnar på en åttonde plats, vilket i sig inte är undermåttigt. Med en perfekt storlek för att ha med sig på fjällvandringen, till picknicken eller landet och sina sex timmars batteritid är Champion Small perfekt för den som för en liten prislapp vill ha en bra ljuduplevelse ovasett vart hen befinner sig.